Αστικά logistics με 16τονο ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks

Η Renault Trucks παρουσιάζει ένα νέο -προς το παρόν πρωτότυπο- ηλεκτρικό φορτηγό μεικτού βάρους 16 τόνων, που επιδιώκει να ανταποκριθεί στις απαιτητικές συνθήκες και τις αυξανόμενες προκλήσεις των αστικών logistics.

Η Renault Trucks μας δίνει μια πρώτη «γεύση» του νέου ηλεκτρικού φορτηγού μεικτού βάρους 16 τόνων, που φέρει την κωδική ονομασία «Oxygen». Το -προς το παρόν πρωτότυπο- 16τονο φορτηγό μηδενικών ρύπων, εξελίχθηκε από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, από κοινού με τον όμιλο logistics, Geodis, και τη συνδρομή 17 ακόμα εταίρων. Σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις απαιτητικές συνθήκες και τις αυξανόμενες προκλήσεις των αστικών logistics.

 

Αστικά logistics

 

Σημειώνεται, πως μετά το πέρας των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, που βρίσκεται στο Blainville-sur-Orne της Γαλλίας.

Ιδανικό για αστικές διανομές

Το Oxygen ενσωματώνει όλους τους περιορισμούς και τις χρήσεις της αστικής παράδοσης, εξαλείφοντας τα χρόνια προβλήματα και βελτιώνοντας την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμβίωση όλων των χρηστών του δρόμου.

 

Αστικά logistics

 

Βασικό χαρακτηριστικό του επερχόμενου ηλεκτρικού φορτηγού της Renault Trucks είναι η χαμηλή του καμπίνα, που διευκολύνει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού. Ο τελευταίος, χάρη στο μεγάλο παρμπρίζ και το πλήθος καμερών που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέπτες, έχει ορατότητα 360 μοιρών.

Από την πλευρά του συνοδηγού, η γυάλινη συρόμενη πόρτα βοηθάει περαιτέρω στην ορατότητα από την «αδύναμη» πλευρά του οχήματος. Επιπλέον, εξαλείφονται οι κίνδυνοι τραυματισμών και ατυχημάτων που απορρέουν από το άνοιγμα της πόρτας τη στιγμή που δεν πρέπει. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το γεγονός, πως ο οδηγός μπορεί να εξέλθει τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερή πλευρά του οχήματος, μια διαδικασία που διευκολύνεται χάρη στο σημαντικά χαμηλότερο ύψος εισόδου, σε σύγκριση με ένα τυπικό φορτηγό διανομών.

 

Αστικά logistics

 

Επιπλέον, επιδιώκεται η βέλτιστη εργονομία και η ευκολότερη πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης, με σκοπό τη βελτίωση των εργασιών φορτοεκφόρτωσης σε αστικό περιβάλλον. Για να διασφαλιστεί ότι αυτό το όχημα εναρμονίζεται τέλεια με το αστικό τοπίο και με σκοπό να ενισχύσει τόσο την άνεση όσο και τη διάθεση του οδηγού, οι άνθρωποι της Renault Trucks έχουν επανασχεδιάσει πλήρως τόσο τις εξωτερικές γραμμές του φορτηγού όσο και το εσωτερικό της καμπίνας. Θέλοντας να τονίσει περισσότερο το μοντέρνο του πράγματος, η Renault Trucks έχει ενσωματώσει τα διακριτικά φώτα LED στην κλειστή μάσκα του ψυγείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το αστικό ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks θα έχουμε προσεχώς…