IRU Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/iru/ Supply Chain Fri, 27 Oct 2023 09:18:02 +0000 el hourly 1 https://www.supply-chain.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-32x32.jpg IRU Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/iru/ 32 32 Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Πρωτόκολλο e-CMR https://www.supply-chain.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%87%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%bf-e-cmr/ Fri, 27 Oct 2023 09:18:02 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34624 ηλεκτρονικά δελτία αποστολής (e-CMR)

Με την υποστήριξη του IRU (Παγκόσμιος Οργανισμός Οδικών Μεταφορών) και της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας), η ελληνική κυβέρνηση εντάχθηκε στο Πρωτόκολλο e-CMR (ηλεκτρονικά δελτία αποστολής). Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς χαρτιά (paperless), η Ελλάδα έγινε η 35η χώρα που προσχώρησε στην ψηφιακή έκδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη […]

The post Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Πρωτόκολλο e-CMR appeared first on Supply Chain.

]]>
ηλεκτρονικά δελτία αποστολής (e-CMR)

Με την υποστήριξη του IRU (Παγκόσμιος Οργανισμός Οδικών Μεταφορών) και της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας), η ελληνική κυβέρνηση εντάχθηκε στο Πρωτόκολλο e-CMR (ηλεκτρονικά δελτία αποστολής).

Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς χαρτιά (paperless), η Ελλάδα έγινε η 35η χώρα που προσχώρησε στην ψηφιακή έκδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή, οδική μεταφορά εμπορευμάτων (CMR).

Σημειώνεται, πως η πιλοτική χρήση της ψηφιακής φορτωτικής στη χώρα μας, είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017 από τη Θεσσαλονίκη. Το επίσημο ντεμπούτο του e-CMR είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2017, με την πρώτη συνοριακή διέλευση με ηλεκτρονικά δελτία αποστολής, να λαμβάνει χώρα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

 

ηλεκτρονικά δελτία αποστολής (e-CMR)

 

Τα οφέλη των ηλεκτρονικών δελτίων αποστολής

Αξίζει να αναφερθεί, πως με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της «χαρτούρας», το e-CMR μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των μεταφορικών εταιρειών, περιορίζοντας δραστικά τις καθυστερήσεις και τις αποκλίσεις στους τόπους παράδοσης.

Επιπλέον, το e-CMR ενισχύει τη διαφάνεια και την ασφάλεια σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, παρέχοντας πιο ακριβή δεδομένα για τον εντοπισμό αποστολών, αλλά και προσφέροντας πρόσβαση -σε πραγματικό χρόνο- στις πληροφορίες παραλαβής και παράδοσης. Ακόμα, από τη στιγμή που το e-CMR είναι ψηφιακό, οι εταιρείες μεταφορών μπορούν εύκολα να το ενσωματώσουν με άλλες υπηρεσίες.

Στην κοινή ανακοίνωση των IRU και ΟΦΑΕ, τονίζεται πως το πρότυπο e-CMR θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό κλάδο των logistics, να προσφέρει ακόμα πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πελάτες του, τόσο στις εθνικές όσο και στις διεθνείς μεταφορές.

 

The post Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Πρωτόκολλο e-CMR appeared first on Supply Chain.

]]>
Autonomous vehicle project makes headway https://www.supply-chain.gr/autonomous-vehicle-project-makes-headway/ Thu, 24 Jun 2021 10:42:09 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=26665

The first expert workshop for the AWARD project, funded under the EU's Horizon 2020 programme brought together more than 90 participants this month. Transport operators, vehicle manufacturers and regulators discussed user needs and requirements for the four different project user scenarios.

The post Autonomous vehicle project makes headway appeared first on Supply Chain.

]]>

The first expert workshop for the AWARD project, funded under the EU’s Horizon 2020 programme brought together more than 90 participants this month. Transport operators, vehicle manufacturers and regulators discussed user needs and requirements for the four different project user scenarios.

The All Weather Autonomous Real logistics operations and Demonstrations (AWARD) project aims to accelerate the deployment of connected and automated freight transport solutions across Europe.

The project will trial operations in adverse weather conditions, in both closed areas and mixed traffic, to assess the safety and efficiency of automated commercial freight operations.

As a key member of the project consortium, IRU is leading on identifying market opportunities, defining new business models and analysing regulatory frameworks. These three areas will be essential for the deployment of driverless heavy-duty vehicles and fleet operators’ interests. The project will continue to 2023.

The post Autonomous vehicle project makes headway appeared first on Supply Chain.

]]>
Παρουσιάστηκαν τα οφέλη του “πιλότου” eCMR από ΟΦΑΕ και τις 6 ελληνικές εταιρείες συμμετέχουσες https://www.supply-chain.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85-ecmr/ https://www.supply-chain.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85-ecmr/#respond Thu, 18 Jul 2019 09:19:17 +0000 http://www.supply-chain.gr/?p=13714

Σε μια εκδήλωση με πολύ κόσμο και εξαιρετικό ενδιαφέρον, η ΟΦΑΕ αλλά και οι 6 συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες στο πιλοτικό πρόγραμμα AEOLIX και συγκεκριμένα στο Living Lab 12 που αφορούσε την εφαρμογή ψηφιακής φορτωτικής e-CMR και την καταγραφή των οφελών της για την αγορά, παρουσίασαν στις 17 Ιουλίου τα αποτελέσματα της πολιτικής εφαρμογής.

The post Παρουσιάστηκαν τα οφέλη του “πιλότου” eCMR από ΟΦΑΕ και τις 6 ελληνικές εταιρείες συμμετέχουσες appeared first on Supply Chain.

]]>

Σε μια εκδήλωση με πολύ κόσμο και εξαιρετικό ενδιαφέρον, η ΟΦΑΕ αλλά και οι 6 συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες στο πιλοτικό πρόγραμμα AEOLIX και συγκεκριμένα στο Living Lab 12 που αφορούσε την εφαρμογή ψηφιακής φορτωτικής e-CMR και την καταγραφή των οφελών της για την αγορά, παρουσίασαν στις 17 Ιουλίου τα αποτελέσματα της πολιτικής εφαρμογής.

Το CMR ως απαραίτητο συνοδευτικό έντυπο των διεθνών οδικών μεταφορών, μπήκε σε έναν από τους ευρωπαϊκούς “πιλότους” των συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων, και με την συμμετοχή τόσο υπουργείων, όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων από 21 χώρες, ψηφιοποιήθηκε ώστε να καταγραφεί το όφελος στην ίδια την αγορά.

Όπως παρουσίασαν, τόσο οι εκπρόσωποι του προγράμματος: Θεοδώρος Ζώτος (Project Manager, IRU Projects), Ηρώ Δουμάνη (Γενική Διευθύντρια ΟΦΑΕ), Μαριλένα Αργυρού (υπεύθυνη Ενημέρωσης του Project) αλλά και όσοι ενεπλάκησαν ενεργά στο έργο, ήτοι η κα Σ. Μαραγκάκη, Transport Specialist Nestle Hellas, οι κ.κ. Γ. Σαμαρίδης από την Diakinisis, Μ. Λυκουργιάς από την MedFrigo, Κ. Παπαγεωργίου από την PTL, Κ. Κιαπέκος από την MedFrigo και Γ. Φαρδής από την Sarmed, τα οφέλη της χρήσης ψηφιοποιημένης CMR είναι απτά και μετρήσιμα για τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την επιχειρησιακή λειτουργία σε ποσοστά πάνω του 80%, μειώνοντας τα λεπτά αναμονής των οδηγών σε… δευτερόλεπτα και εκμηδενίζοντας τα λάθη.

Την εμπειρία τους από την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα ανέλυσαν και ξένοι εκπρόσωποι, οι κ.κ, Guido Koschany, Επικεφαλής Τμήματος Περιβάλλοντος, Επικινδύνων Εμπορευμάτων και Διαχείρισης Αποβλήτων του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Οδικών Μεταφορών & Logistics, BGL και η κα Roxana Ilie, Υπεύθυνη Ενημέρωσης της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων Ρουμανιας- UNTRR.

The post Παρουσιάστηκαν τα οφέλη του “πιλότου” eCMR από ΟΦΑΕ και τις 6 ελληνικές εταιρείες συμμετέχουσες appeared first on Supply Chain.

]]>
https://www.supply-chain.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b9%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85-ecmr/feed/ 0
Στις 17 Ιουλίου η βράβευση “Award for Top Road Transport Managers” από ΟΦΑΕ-IRU https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-17-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-award-top-road-transport-managers-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bf%cf%86/ https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-17-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-award-top-road-transport-managers-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bf%cf%86/#respond Mon, 15 Jul 2019 08:18:25 +0000 http://www.supply-chain.gr/?p=13689

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) απονέμει κάθε χρόνο τιμητική διάκριση με τίτλο «IRU Award for Top Road Transport Managers», στα κορυφαία στελέχη εταιρειών οδικών μεταφορών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε εθνικές ή διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων ή επιβατών μεταφορών, που τίμησαν το επάγγελμά τους μέσα από την ευρεία επαγγελματική του εμπειρία και τα ιδιαίτερα διοικητικά του επιτεύγματα. Στην Ελλάδα, η βράβευση θα γίνει θα γίνει στις 17 Ιουλίου 2019 στις 19:30 στο ξενοδοχείο Athens Royal Olympic Hotel (αίθουσα Panorama), σε μία τελετή απονομής.

The post Στις 17 Ιουλίου η βράβευση “Award for Top Road Transport Managers” από ΟΦΑΕ-IRU appeared first on Supply Chain.

]]>

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU)  απονέμει κάθε χρόνο τιμητική διάκριση με τίτλο «IRU Award for Top Road Transport Managers», στα κορυφαία στελέχη εταιρειών οδικών μεταφορών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε εθνικές ή διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων ή επιβατών μεταφορών, που τίμησαν το επάγγελμά τους μέσα από την ευρεία επαγγελματική του εμπειρία και τα ιδιαίτερα διοικητικά του επιτεύγματα. ς.

Αυτά τα ιδιαίτερα διοικητικά επιτεύγματα περιλαμβάνουν την εφαρμογή, εντός της εταιρείας οδικών μεταφορών, μιας δέσμης αξιών στους τομείς των ηθικών ποιοτήτων, εργασιακών προτύπων, καθώς επίσης και καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας και της παραγωγικότητας.

Φέτος, για πρώτη χρονιά η ΟΦΑΕ πήρε την πρωτοβουλία να δώσει την ευκαιρία σε κορυφαία στελέχη της εγχώριας αγοράς των οδικών μεταφορών, να δηλώσουν υποψηφιότητα σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό με σκοπό να επιβραβευτούν για την προσφορά τους στον κλάδο καθώς επίσης να αναδειχτεί η Ελλάδα παγκοσμίως ως μία χώρα που παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο χώρο της οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΟΦΑΕ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν στελέχη από 22 ελληνικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, εκ των οποίων οι 16 πληρούσαν τα κριτήρια του θεσμού και προωθήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της IRU.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ανακοινώθηκαν στην Γενική Συνέλευσης της IRU τον Μάιο και τρεις Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, επιλέχτηκαν για να παραλάβουν το βραβείο του “IRU Top Road Transport Manager” για το 2019.

Η ανακοίνωση των ονομάτων τους και η απονομή του βραβείου, θα γίνει στις 17 Ιουλίου 2019 στις 19:30 στο ξενοδοχείο Athens Royal Olympic Hotel (αίθουσα Panorama), σε μία τελετή απονομής η οποία θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια του Networking Cocktail που θα παραθέσει η ΟΦΑΕ μετά το πέρας εσπερίδας που διοργανώνει την ίδια ημέρα στο ίδιο ξενοδοχείο. Στην εκδήλωση της απονομής είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της IRU καθώς και στελέχη της ελληνικής αγοράς οδικών μεταφορών & Logistics και των αντίστοιχων φορέων.

The post Στις 17 Ιουλίου η βράβευση “Award for Top Road Transport Managers” από ΟΦΑΕ-IRU appeared first on Supply Chain.

]]>
https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-17-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-award-top-road-transport-managers-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bf%cf%86/feed/ 0