ΘΡΙΑΣΙΟ Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/θριασιο/ Supply Chain Wed, 24 Nov 2021 14:14:50 +0000 el hourly 1 https://www.supply-chain.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-32x32.jpg ΘΡΙΑΣΙΟ Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/θριασιο/ 32 32 AHK Innovation Forum: Προχωρά σε διαγωνισμό το Θριάσιο ΙΙ – Nέοι Νόμοι για χρηματοδότηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας https://www.supply-chain.gr/ahk-innovation-forum-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%87%cf%89%cf%81%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b8%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf/ Wed, 24 Nov 2021 11:44:04 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28029

Με αρκετά καλές ειδήσεις αναφορικά με τα χρονίζοντα ζητήματα στον τομέα των υποδομών και των logistics, αλλά και τους τρόπους που θα κινητροδοτηθεί ο κλάδος εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, ξεκίνησε το Innovation Forum του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά να ανακοινώνει ότι προχωρά το Εμπορευματικό στο Θριάσιο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει "στον αέρα" ο διαγωνισμός Θριάσιο ΙΙ. Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης ανέλυσε τα "εργαλεία" για την χρηματοδότηση του κλάδου με νομοθετικές παρεμβάσεις.

The post AHK Innovation Forum: Προχωρά σε διαγωνισμό το Θριάσιο ΙΙ – Nέοι Νόμοι για χρηματοδότηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας appeared first on Supply Chain.

]]>

Με αρκετά καλές ειδήσεις αναφορικά με τα χρονίζοντα ζητήματα στον τομέα των υποδομών και των logistics, αλλά και τους τρόπους που θα κινητροδοτηθεί ο κλάδος εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, ξεκίνησε το Innovation Forum του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά να ανακοινώνει ότι προχωρά το Εμπορευματικό στο Θριάσιο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει “στον αέρα” ο διαγωνισμός Θριάσιο ΙΙ. Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης ανέλυσε τα “εργαλεία” για την χρηματοδότηση του κλάδου με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ξιφαρά, ολοκληρώνεται το Θριάσιο Ι και προχωρά άμεσα σε διαγωνισμό το Θριάσιο ΙΙ, βάζοντας έτσι τέλος σε πολύχρονη αναμονή την ευρύτερη αγορά logistics, που ανέμενε να θεσμοθετηθεί το βασικό Logistics Center της χώρας. O ίδιος μίλησε και για την δημιουργία μιας πλατφόρμας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών για τον κλάδο στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτείας και αγοράς.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, επεσήμανε την σημασία του κλάδου εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, υπογραμμίζοντας ότι δεν παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα προβλήματα με άδεια ράφια και έλλειψη προϊόντων όπως σε άλλες μεγάλες αγοράς, καθώς έγινε εφικτή η διασύνδεση της φυσικής με την ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα. Δεσμεύθηκε ότι η χώρα δεν θα χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, όπως έγινε με την 3η και ίσως -όπως είπε- με τη 2η, και μάλιστα ανακοίνωσε και ως Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, την ένταξη του κλάδου σε όλα τα νέα επενδυτικά αναπτυξιακά εργαλεία του ΥΠΑΝ, αναφέροντας ότι στον Νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, η Εφοδιαστική Αλυσίδα έχει προεξάρχοντα ρόλο τόσο για αδειοδοτική επιτάχυνση, όσο και για γενικότερη κινητροδότηση. Επεσήμανε τις νομοθετικές βελτιώσεις που αφορούν στα Επιχειρηματικά Πάρκα που θα φέρουν αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των Logistics, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ μίλησε και για αναβάθμιση και καινοτομία του κλάδου στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που επίσης είναι προς ψήφιση.

The post AHK Innovation Forum: Προχωρά σε διαγωνισμό το Θριάσιο ΙΙ – Nέοι Νόμοι για χρηματοδότηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας appeared first on Supply Chain.

]]>
Από την Μυτιληναίος η κατασκευή των τεχνικών υποδομών του Θριασίου https://www.supply-chain.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b5/ https://www.supply-chain.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b5/#respond Fri, 04 Jan 2019 12:49:23 +0000 http://www.supply-chain.gr/?p=11817

Η εταιρεία Μυτιληναίος, αναλαμβάνει την κατασκευή των τεχνικών υποδομών για το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου. Η πρώτη φάση του έργου είναι κόστους 60 εκατ. ευρώ, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και προβλέπει την ανάπτυξη του 50% των κτηρίων, ήτοι περίπου 120.000 τ.μ. Η δεύτερη φάση του έργου, με την οποία θα ολοκληρωθεί, προβλέπει την ανάπτυξη των υπολοίπων κτισμάτων.

The post Από την Μυτιληναίος η κατασκευή των τεχνικών υποδομών του Θριασίου appeared first on Supply Chain.

]]>

Η εταιρεία Μυτιληναίος, αναλαμβάνει την κατασκευή των τεχνικών υποδομών για το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου.

Η επιλογή του Ομίλου Μυτιληναίος για την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου, το οποίο έχει αναλάβει να αναπτύξει και να εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 60 χρόνια η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και Goldair, αποτέλεσε προφανώς δευτερεύουσα επιλογή καθώς δεν τελεσφόρησε η αρχική συμφωνία με την εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%.

Αξίζει να σημειωθεί – όπως χαρακτηριστικά γράφηκε και στη Ναυτεμπορική- πως η κατασκευαστική περίοδος μειώθηκε από τα δέκα χρόνια που ήταν αρχικά σε έξι, λόγω και των καθυστερήσεων στην έναρξη υλοποίησης των εργασιών. Η πρώτη φάση του έργου είναι κόστους 60 εκατ. ευρώ, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και προβλέπει την ανάπτυξη του 50% των κτηρίων, ήτοι περίπου 120.000 τ.μ. Η δεύτερη φάση του έργου, με την οποία θα ολοκληρωθεί, προβλέπει την ανάπτυξη των υπολοίπων κτισμάτων.

The post Από την Μυτιληναίος η κατασκευή των τεχνικών υποδομών του Θριασίου appeared first on Supply Chain.

]]>
https://www.supply-chain.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b5/feed/ 0
Στη Βουλή το σχέδιο Νόμου για το Εμπορευματικό στο Θριάσιο https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5/ https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5/#respond Wed, 10 Oct 2018 08:48:06 +0000 http://www.supply-chain.gr/?p=11229

Κατατέθηκε την Τρίτη 9/10 στη Βουλή το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες της σύμβασης παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου, μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

The post Στη Βουλή το σχέδιο Νόμου για το Εμπορευματικό στο Θριάσιο appeared first on Supply Chain.

]]>

Κατατέθηκε την Τρίτη 9/10 στη Βουλή το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες της σύμβασης παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου, μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο είναι η Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, η οποία και θα αναλάβει την εκμετάλλευσης του Θριασίου για εξήντα έτη από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παραχώρησης, καταβάλλοντας οικονομικό αντάλλαγμα στην αναθέτουσα αρχή.

Εφόσον εγκριθεί, ο συνολικός φάκελος του έργου θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική γνωμοδότηση και μετέπειτα, θα εκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 για φορτηγά. Το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου πρόκειται να κατασκευαστεί σε ακίνητο έκτασης 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για τις συνδυασμένες μεταφορές της Ελλάδας.

Οι επί μέρους στόχοι και επιδιώξεις της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. όπως αναφέρονται είναι οι εξής:

– Η κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου,

– Η κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και υποδομών οι οποίες θα πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.

– Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνδυασμένων μεταφορών που προσφέρει το ακίνητο λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης του (εξυπηρέτηση τόσο από μεγάλες οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός και η Λεωφόρος ΝΑΤΟ όσο και από σιδηροδρομικές γραμμές από τον επιλιμένιο σταθμό στο Νέο Ικόνιο),

– Η διασφάλιση του ανοικτού χαρακτήρα του Κέντρου μέσω της εξυπηρέτησης του μέγιστου δυνατού αριθμού τελικών χρηστών στους οποίους θα περιλαμβάνονται, ενδεικτικά και χωρίς περιορισμό, μεταφορικές και εμπορικές εταιρείες, εταιρείες Logistics (third party logistics και house logistics) κλπ.

– Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους χρήστες του κέντρου,

– Η ανάπτυξη των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, μέσω του ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού κέντρου στο όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας Ο.Σ.Ε. Α.Ε. αυξάνοντας το σιδηροδρομικό εμπορευματικά έργο (φορτίο) της χώρας,

– Η πλήρης ανάπτυξη της δυναμικότητας του κέντρου, καιΗ διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για την έγκαιρη και προσήκουσα κατασκευή του Κέντρου και την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

The post Στη Βουλή το σχέδιο Νόμου για το Εμπορευματικό στο Θριάσιο appeared first on Supply Chain.

]]>
https://www.supply-chain.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5/feed/ 0