VOLKSWAGEN Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/volkswagen/ Supply Chain Fri, 24 Nov 2023 09:02:14 +0000 el hourly 1 https://www.supply-chain.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-32x32.jpg VOLKSWAGEN Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/volkswagen/ 32 32 Τo καλύτερο φορτηγό, van και pick-up της χρονιάς https://www.supply-chain.gr/%cf%84o-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%8c-van-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-pick-up-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82/ Wed, 22 Nov 2023 08:00:19 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=35033

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων για τα καλύτερα επαγγελματικά οχήματα της χρονιάς, όπως τα αξιολόγησαν οι δημοσιογράφοι-μέλη των επιτροπών των διεθνών οργανισμών International Truck of the Year (ΙΤΟΥ) και International Van of the Year (IVOTY). Τα αποτελέσματα, μάλλον, δεν έκρυβαν εκπλήξεις, με την Ford Pro να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή, αποσπώντας δύο βραβείο: […]

The post Τo καλύτερο φορτηγό, van και pick-up της χρονιάς appeared first on Supply Chain.

]]>

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων για τα καλύτερα επαγγελματικά οχήματα της χρονιάς, όπως τα αξιολόγησαν οι δημοσιογράφοι-μέλη των επιτροπών των διεθνών οργανισμών International Truck of the Year (ΙΤΟΥ) και International Van of the Year (IVOTY).

Τα αποτελέσματα, μάλλον, δεν έκρυβαν εκπλήξεις, με την Ford Pro να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή, αποσπώντας δύο βραβείο: ένα στα van για το Transit Custom και ένα στα pick-up για το Ranger, το οποίο το μοιράστηκε με το «αδελφό» Volkswagen Amarok. Αξίζει να τονιστεί, πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, βραβεύεται ως καλύτερο φορτηγό ένα ηλεκτρικό, με την Volvo Trucks να θριαμβεύει με το νέο FH Electric.

Volvo FH Electric: International Truck of the Year 2024

Την απόδοση, την επιτάχυνση, την αθόρυβη λειτουργία και την έλλειψη κραδασμών του Volvo FH Electric, εκτίμησαν τα 24 μέλη της επιτροπής του οργανισμού ΙΤΟΥ, ο οποίος βραβεύει τα καλύτερα φορτηγά της χρονιάς από το 1977.

 

καλύτερο φορτηγό, van pick-up

 

«Είμαι τόσο πολύ περήφανος που το Volvo FH Electric κέρδισε αυτό το πολύ σεβαστό βραβείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο κλάδος των μεταφορών επέλεξε ένα ηλεκτρικό όχημα ως Φορτηγό της Χρονιάς. Το Volvo FH Electric αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στις μεταφορές με φορτηγά και η κατάκτηση αυτού του βραβείου, δείχνει ξεκάθαρα ότι η στροφή προς τη μεταφορά μηδενικών εκπομπών γίνεται εδώ και τώρα», δήλωσε περιχαρής ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Roger Alm, παραλαμβάνοντας το βραβείο στην τελετή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Solutrans Transport Exhibition της Λυών.

Σημειώνεται, πως το εμβληματικό Volvo FH -το οποίο μετρά ήδη σχεδόν 1,4 εκατ. πωλήσεις- έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής τέσσερις φορές το επίζηλο βραβείο. Φέτος, με 84 ψήφους επικράτησε το Volvo FH Electric, αφήνοντας δεύτερο το Mercedes-Benz eActros 300/400 και τρίτο το Scania 45S BEV. Με άλλα λόγια, και στις τρεις θέσεις του βάθρου ανέβηκαν ηλεκτρικά φορτηγά.

Βραβείο καινοτομίας στο αυτόνομο φορτηγό της ΜΑΝ

Παράλληλα, τα μέλη του ΙΤΟΥ απένειμαν -για μία ακόμα φορά- το βραβείο καινοτομίας, Truck Innovation Award. Μεγάλος νικητής φέτος ήταν η ΜΑΝ, χάρη στα εγχειρήματα ATLAS-L4 και ANITA, μέσω των οποίων επιχειρείται η επίσπευση της εξέλιξης των αυτόνομων φορτηγών. Μάλιστα, είναι η 2η φορά που η MAN Truck & Bus κερδίζει αυτό το βραβείο, καθώς είχε επικρατήσει και το 2019 με το -επιπέδου 4- αυτόνομο φορτηγό χωρίς οδηγό, aFAS.

 

καλύτερο φορτηγό, van pick-up

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως με την ψήφο τους, τα μέλη εκπροσωπούν 24 μεγάλα περιοδικά επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης. Το ετήσιο βραβείο απονέμεται από τους δημοσιογράφους στο φορτηγό, που εισήχθη στην αγορά τους προηγούμενους 12 μήνες και το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών. Αξιολογούνται πολλά βασικά κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση, η ασφάλεια, η οδηγική συμπεριφορά, η ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος ITΟY επέκτεινε την επιρροή του διορίζοντας συνεργαζόμενα μέλη στις αναπτυσσόμενες αγορές φορτηγών της Κίνας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Ιαπωνίας, του Ιράν, της Νέας Ζηλανδίας, του Ισραήλ και της Μαλαισίας. Το συνδυασμένο αναγνωστικό κοινό των 24 περιοδικών των μελών της επιτροπής IToY και εκείνων των δέκα συνεργαζόμενων μελών του, ξεπερνά το 1.100.000.

Ford Transit Custom: International van of the year 2024

Τα 24 μέλη της επιτροπής του οργανισμού International Van of the Year (IVOTY), βράβευσαν το νέας γενιάς Ford Transit Custom, ως το καλύτερο van του 2024. Μάλιστα, το Ford Transit -στα 23 χρόνια ζωής του θεσμού- έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής συνολικά πέντε φορές τον σημαντικό τίτλο.

Πρώτο για φέτος, λοιπόν, είναι το Ford Transit Custom, αφήνοντας στη 2η και 3η θέση τα ηλεκτρικά, Iveco eDaily και Renault Trafic E-Tech, αντίστοιχα. Εκτός βάθρου βρέθηκαν το υδρογονοκίνητο HYVIA Master E-Tech H2, το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitan και το Opel Vivaro-e Hydrogen. Περιττό είναι, ίσως, να αναφερθεί, πως και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, τα εναλλακτικά καύσιμα είχαν την τιμητική τους.

 

καλύτερο φορτηγό, van pick-up

 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η κριτική επιτροπή IVOTY απένειμε αυτό το διάσημο βραβείο στο ολοκαίνουργιο Transit Custom. Ως το κορυφαίο van ενός τόνου σύμφωνα με τις επιλογές των Ευρωπαίων πελατών, το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις ευρείας κλίμακας ανάγκες τους. Μαζί με το βραβευμένο μας diesel, οι πελάτες θα έχουν σύντομα επίσης τη δυνατότητα επιλογής ηλεκτρικών και PHEV εκδόσεων. Κάθε μοντέλο είναι γεμάτο με καινοτομία και εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των πελατών μας να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ford Pro Europe, Hans Schep.

Ford Ranger και VW Amarok: International pick-up of the year 2024/2025

Τόσο οι άνθρωποι της Ford Pro όσο και αυτοί της Volkswagen Commercial Vehicles, πανηγυρίζουν για το φετινό βραβείο International Pick-up Award (IPUA), που τους απονεμήθηκε από τα μέλη της επιτροπής του IVOTY.

 

καλύτερο φορτηγό, van pick-up

 

Tα Ford Ranger και Volkswagen Amarok έχουν επικρατήσει από δύο φορές στις ψήφους των μελών του οργανισμού IPUA. Το 2013 και το 2020 είχε κερδίσει το Ranger, ενώ το 2011 και το 2018, το Amarok. Φέτος, το 3ο βραβείο θα πρέπει να το μοιραστούν τα δύο pick-up, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2010, που ξεκίνησαν να απονέμονται τα διετή βραβεία.

«Μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, ήταν αδύνατο να διαχωριστούν τα δύο μοντέλα μεταξύ τους, καθώς τόσο το νέο Ranger όσο και το Amarok αναπτύχθηκαν από κοινού και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στη Νότια Αφρική. Αν και πρόκειται για ένα έργο συνεργασίας, κάθε κατασκευαστής έχει καταφέρει να διατηρήσει το μοναδικό του στιλ και τα ξεχωριστά οδηγικά χαρακτηριστικά», εξήγησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του IPUA, Jarlath Sweeney.

 

καλύτερο φορτηγό, van pick-up

The post Τo καλύτερο φορτηγό, van και pick-up της χρονιάς appeared first on Supply Chain.

]]>
Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους https://www.supply-chain.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%af-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%af-van-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%86/ Wed, 08 Nov 2023 09:36:26 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34804 οδηγοί van

Σχεδόν οι μισοί (48%) οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο παραδέχθηκαν ότι υπερφόρτωσαν πέρσι το όχημά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία OnePoll, για λογαριασμό της Volkswagen Commercial Vehicles. Στην έρευνα, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2023, συμμετείχαν 1.000 οδηγοί van. Το εντυπωσιακό είναι πως το παραπάνω ποσοστό προέκυψε, παρόλο που […]

The post Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους appeared first on Supply Chain.

]]>
οδηγοί van

Σχεδόν οι μισοί (48%) οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο παραδέχθηκαν ότι υπερφόρτωσαν πέρσι το όχημά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία OnePoll, για λογαριασμό της Volkswagen Commercial Vehicles.

Στην έρευνα, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2023, συμμετείχαν 1.000 οδηγοί van. Το εντυπωσιακό είναι πως το παραπάνω ποσοστό προέκυψε, παρόλο που το 89% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε πως γνώριζε τους περιορισμούς βάρους που ορίζει ο Νόμος για το όχημά τους.

Οι ηλιακές ομάδες και τα επαγγέλματα που παρανομούν

Σύμφωνα με την έρευνα της Volkswagen Commercial Vehicles, το 66% των συμμετεχόντων ηλικίας 18-24 χρόνων, ομολόγησε πως είχε οδηγήσει υπερφορτωμένο το van κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Στη δεύτερη θέση της αρνητικής λίστας, βρέθηκε η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 χρόνων, με σχετική επίδοση 63%.

Επιπλέον, η έρευνα ανέδειξε ότι οι ξυλουργοί είναι αυτοί που είναι πιο πιθανό να υπερφορτώσουν τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματά τους (63%). Ακολουθούν οι οικοδόμοι (60%), οι ηλεκτρολόγοι (55%) και οι ελαιοχρωματιστές (55%).

Ακόμα και ποινή φυλάκισης στους παραβάτες

Αξίζει να αναφερθεί, πως η νομοθεσία στο Ην. Βασίλειο ορίζει πως η υπερφόρτωση κατά 30% με βάση το μεικτό βάρος του van, επιφέρει πρόστιμο έως και 300 λιρών. Το παραπάνω σημαίνει πως οι παραβάτες οδηγοί van κινδυνεύσαν πέρσι από κοινού, με κυρώσεις ύψους σχεδόν 704 εκατ. λιρών [£300 x (0,48 x 4.887.593) = £703.813.392].

Σημειώνεται, πως οποιαδήποτε παράβαση άνω του 30% του μεικτού βάρους του οχήματος, μπορεί να επιφέρει την έκδοση δικαστικής κλήσης, ενώ στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν και ποινές φυλάκισης στους παραβάτες οδηγούς.

 

 

The post Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους appeared first on Supply Chain.

]]>
Το Volkswagen Crafter αναβαθμίζεται https://www.supply-chain.gr/%cf%84%ce%bf-volkswagen-crafter-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9/ Fri, 03 Nov 2023 07:40:26 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34739 Volkswagen Crafter

Μια εκτεταμένη τεχνική αναβάθμιση λαμβάνει το 2ης γενιάς Volkswagen Crafter, που περιλαμβάνει τη ριζική αλλαγή του κόκπιτ και την προσθήκη νέων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το μεγάλο van της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, που μετρά ήδη περισσότερες από 354.000 πωλήσεις παγκοσμίως, θα είναι διαθέσιμο στη νέα του εκδοχή στις αγορές της Ευρώπης, από τον προσεχή Απρίλιο. […]

The post Το Volkswagen Crafter αναβαθμίζεται appeared first on Supply Chain.

]]>
Volkswagen Crafter

Μια εκτεταμένη τεχνική αναβάθμιση λαμβάνει το 2ης γενιάς Volkswagen Crafter, που περιλαμβάνει τη ριζική αλλαγή του κόκπιτ και την προσθήκη νέων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το μεγάλο van της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, που μετρά ήδη περισσότερες από 354.000 πωλήσεις παγκοσμίως, θα είναι διαθέσιμο στη νέα του εκδοχή στις αγορές της Ευρώπης, από τον προσεχή Απρίλιο. Σήμερα, η γερμανική εταιρεία μας δίνει τα πρώτα προωθητικά σκίτσα του ανανεωμένου VW Crafter, επικεντρωνόμενη στο εσωτερικό του.

Το νέο, ψηφιακό περιβάλλον της καμπίνας

Αναλυτικότερα, το νέο σύστημα infotainment του ανανεωμένου Crafter, συνεργάζεται με μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής, η οποία μοιάζει ανεξάρτητη από το υπόλοιπο ταμπλό, θυμίζοντας ένα τυπικό tablet. Η στάνταρ διάστασή της είναι στις 10,3 ίντσες, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί οθόνη 12,9 ιντσών.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εργονομία του συστήματος, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού επιλέγοντας τις λειτουργίες και εφαρμογές που επιθυμεί να ενεργοποιήσει. Για επιπλέον ευκολία και ασφάλεια, το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα φωνητικών εντολών.

 

Volkswagen Crafter

 

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως για 1η φορά το ανανεωμένο Crafter θα είναι διαθέσιμο με ψηφιακό πίνακα οργάνων, με το λεγόμενο «Digital Cockpit», μάλιστα, να αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του οχήματος. Ο χειρισμός του ευπροσάρμοστου πίνακα οργάνων, πραγματοποιείται μέσω του -επίσης νέου- πολυλειτουργικού τιμονιού.

Νέο στοιχείο του Crafter αποτελεί και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, με τον σχετικό διακόπτη να παραπέμπει στο ID. Buzz και να τοποθετείται στο ταμπλό, απελευθερώνοντας ωφέλιμο χώρο δίπλα στον οδηγό. Ανασχεδιασμένος είναι και ο επιλογέας του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, όπως και τα χειριστήρια των φώτων, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέες θύρες USB-C, αλλά και μια επιφάνεια για επαγωγική φόρτιση smartphones.

Προηγμένη άνεση και ασφάλεια για οδηγό και επιβάτες

Σημαντικά εμπλουτισμένη είναι και η λίστα με τα προηγμένα επικουρικά συστήματα του οδηγού (ADAS) του ανανεωμένου Crafter. Τα οχήματα βάρους άνω των 3,5 τόνων (Ν2) φέρουν στον βασικό τους εξοπλισμό σύστημα παρακολούθησης «τυφλών» σημείων, χάρη στο οποίο ο οδηγός -κινούμενος με έως 30 χλμ./ώρα- προειδοποιείται για πεζούς και δικυκλιστές που βρίσκονται πλευρικά του οχήματός του.

Επίσης νέο -και στάνταρ για τα Ν2 μοντέλα- το σύστημα που πληροφορεί τον οδηγό κατά την εκκίνηση για το εάν υπάρχουν πεζοί μπροστά από το Crafter, όπως και η λειτουργία πέδησης όταν το Crafter στρίβει σε δρόμο που κινούνται αντίθετα διερχόμενα οχήματα. Σημειώνεται, πως αυτά τα συστήματα μπορούν να παραγγελθούν προαιρετικά για οχήματα με μεικτό βάρος έως 3,5 τόνους (N1).

 

Volkswagen Crafter

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως στο μέλλον στάνταρ θα είναι τα εξής ADAS συστήματα: Front Assist (Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με ανίχνευση ποδηλάτη και πεζού), Lane Assist (σύστημα διατήρησης λωρίδας), Dynamic Road Sign Display, περιοριστής ταχύτητας και ακουστικό Park Distance Control για την πίσω περιοχή του οχήματος.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, το Travel Assist θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή για το Crafter. Πρόκειται για ένα σύστημα που αυξάνει την άνεση και την ασφάλεια, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια, συγχωνεύοντας το Adaptive Cruise Control ACC (αυτόματη επιτάχυνση και πέδηση) και το Lane Assist. Σε συνδυασμό με το Travel Assist, το Emergency Assist (αυτόματο φρενάρισμα και ελιγμοί στην άκρη του δρόμου μέχρι ακινησίας) εισάγεται τώρα και στο Crafter.

Εκ νέου με μεγάλη γκάμα εκδόσεων

Για άλλη μια φορά, το Crafter θα είναι διαθέσιμο με μεγάλη γκάμα τύπων αμαξώματος. Το φάσμα κυμαίνεται από κλειστά panel van με μονές ή διπλές καμπίνες, μέχρι τις εκδόσεις καμπίνας σασί, που μπορούν να δεχθούν πλήθος υπερκατασκευών, ανατρεπόμενες καρότσες, κιβωτάμαξες, κτλ.

 

Volkswagen Crafter

 

Εκ νέου, θα υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες βάρους (έως 5.500 κιλά μεικτό βάρος οχήματος), δύο μεταξόνια (3,64 και 4,49 μέτρα) και διάφορα συνολικά μήκη (6,0 έως 7,4 μέτρα). Όπως και πριν, η Volkswagen Commercial Vehicles θα προσφέρει το Crafter με τέσσερα ύψη οροφής (2,4 έως λίγο λιγότερο από 3,0 μέτρα).

Το νέο Crafter θα είναι επίσης διαθέσιμο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, στους πίσω τροχούς και στους τέσσερις τροχούς. Εκτός από το γνωστό 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για τα μοντέλα με κίνηση στους μπροστινούς και όλους τους τροχούς, ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων θα χρησιμοποιηθεί για τις πισωκίνητες εκδόσεις. Οι τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες diesel θα αποδίδουν και πάλι 103 kW (140 PS), 120 kW (163 PS) και 130 kW (177 PS).

Περισσότερα στοιχεία για το ανανεωμένο VW Crafter θα ανακοινωθούν προσεχώς…

 

The post Το Volkswagen Crafter αναβαθμίζεται appeared first on Supply Chain.

]]>
Nέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Volkswagen Lease Pro, αποκλειστικά για πελάτες ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της Volkswagen https://www.supply-chain.gr/n%ce%ad%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-volkswagen-leas/ Mon, 30 Aug 2021 11:41:18 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=27106

Μια νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης "Volkswagen Lease Pro", είναι πλέον διαθέσιμη, αποκλειστικά για πελάτες ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της Volkswagen.

The post Nέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Volkswagen Lease Pro, αποκλειστικά για πελάτες ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της Volkswagen appeared first on Supply Chain.

]]>

Μια νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης “Volkswagen Lease Pro”, είναι πλέον διαθέσιμη, αποκλειστικά για πελάτες ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της Volkswagen. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά μόνο στο νέο CADDY Van & Maxi Van στην έκδοση με τον κινητήρα 2.0 TDI 102PS, το οποίο διατίθεται και ετοιμοπαράδοτο στην τιμή των 21.500€ και 22.500€ αντίστοιχα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.
Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι αφενός η ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου αφού με μια μόνο επίσκεψη στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Volkswagen, ο πελάτης μπορεί να λάβει μια ολοκληρωμένη προσφορά μίσθωσης, και αφετέρου η εξοικονόμηση χρήματος αφού υπάρχει η επιλογή ακόμα και μηδενικού πρώτου μισθώματος και πολύ χαμηλής δόσης για όποιο διάστημα επιλέξει να μισθώσει το αυτοκίνητο. Και όλα αυτά, με την εγγύηση της Volkswagen Financial Services.

Όπως πάντα, η υπηρεσία καλύπτει όλες τις ανάγκες του επαγγελματία (All Inclusive) αφού περιλαμβάνει:
• Τέλη κυκλοφορίας
• Αλλαγή Ελαστικών στα 40.000 χλμ.
• Πλήρη συντήρηση και επισκευή αποκλειστικά σε
επίσημους επισκευαστές Volkswagen σε όλη την
Ελλάδα
• Πλήρη Ασφαλιστική Κάλυψη Allianz
• Αυτοκίνητο Αντικατάστασης

The post Nέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Volkswagen Lease Pro, αποκλειστικά για πελάτες ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων της Volkswagen appeared first on Supply Chain.

]]>
Ford – Volkswagen: Διευρύνουν τη παγκόσμια συνεργασία των τους με στόχο την προώθηση των αυτόνομων οχημάτων https://www.supply-chain.gr/ford-volkswagen-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1/ https://www.supply-chain.gr/ford-volkswagen-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1/#respond Tue, 16 Jul 2019 09:47:33 +0000 http://www.supply-chain.gr/?p=13698

Η Ford Motor Company και η Volkswagen AG ανακοίνωσαν την επέκταση της παγκόσμιας συμμαχίας τους που περιλαμβάνει τώρα και ηλεκτρικά οχήματα – και θα συνεργαστούν με την Argo AI για την εισαγωγή της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη – κάτι που θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες, βελτιώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους και τις κεφαλαιακές αποδόσεις.

The post Ford – Volkswagen: Διευρύνουν τη παγκόσμια συνεργασία των τους με στόχο την προώθηση των αυτόνομων οχημάτων appeared first on Supply Chain.

]]>

Η Ford Motor Company και η Volkswagen AG ανακοίνωσαν την επέκταση της παγκόσμιας συμμαχίας τους που περιλαμβάνει τώρα και ηλεκτρικά οχήματα – και θα συνεργαστούν με την Argo AI για την εισαγωγή της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη – κάτι που θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες, βελτιώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά τους και τις κεφαλαιακές αποδόσεις.

Ο CEO της Volkswagen, Dr. Herbert Diess, ο Ford President & CEO Jim Hackett και ο CEO της Argo AI, Bryan Salesky, ανακοίνωσαν ότι η Volkswagen ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ford επενδύοντας στην Argo AI, την εταιρεία διαχείρισης μιας πλατφόρμας αυτόνομων οχημάτων.

Χάρη στη συνεργασία των Ford και Volkswagen, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo AI (SDS) είναι το πρώτο με σχέδια εμπορικής ανάπτυξης για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί η παγκόσμια εμβέλεια και των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, η πλατφόρμα της Argo AI έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές γεωγραφικής ανάπτυξης από οποιαδήποτε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μέχρι σήμερα. Η Volkswagen και η Ford θα ενσωματώσουν ανεξάρτητα το σύστημα SDS της Argo AI, σε οχήματα κατασκευασμένα ειδικά για αυτό το σκοπό, προκειμένου να υποστηρίξουν τις διαφορετικές φιλοσοφίες των δύο εταιρειών στον τομέα της μεταφοράς ατόμων και αγαθών.

Στόχος της Argo AI παραμένει η δημιουργία ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης SAE Επιπέδου 4 για χρήση σε υπηρεσίες ride sharing και παράδοσης αγαθών σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Η Ford και η Volkswagen θα είναι ισότιμοι εταίροι στην Argo AI, και μαζί θα κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών. Το υπόλοιπο θα διατεθεί υπό τη μορφή κινήτρων στους υπαλλήλους της Argo AI. Η εξαγορά υπόκειται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος.

«Ενώ η Ford και η Volkswagen παραμένουν ανεξάρτητες και άκρως ανταγωνιστικές στην αγορά, η συνεργασία τους με την Argo AI πάνω σε αυτή τη σημαντική τεχνολογία μας επιτρέπει να προσφέρουμε απαράμιλλες δυνατότητες, οικονομίες κλίμακας και γεωγραφική εμβέλεια» δήλωσε ο Hackett. «Η απελευθέρωση των συνεργειών σε ποικίλους τομείς μας επιτρέπει να επιδεικνύουμε τη δύναμη της παγκόσμιας συμμαχίας μας, την εποχή των έξυπνων αυτοκινήτων για έναν έξυπνο κόσμο.»

Οι ηγέτες των εταιρειών ανακοίνωσαν επίσης ότι η Ford θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιεί την ειδική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen και την πλατφόρμα Modular Electric Toolkit – ή MEB – για τη δημιουργία ενός οχήματος μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη, ξεκινώντας το 2023.

Η Ford αναμένεται να κατασκευάσει μέσα σε έξι χρόνια πάνω από 600.000 Ευρωπαϊκά οχήματα που θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική MEB, ενώ ένα δεύτερο, ολοκαίνουργιο μοντέλο της Ford για Ευρωπαίους πελάτες, είναι υπό συζήτηση. Αυτό έρχεται να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή στρατηγική της Ford, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία συνεχίζει να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της – συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών οχημάτων, των ασυναγώνιστων crossover και των εισαγόμενων εμβληματικών της μοντέλων, όπως η Mustang και το Explorer.

Η Volkswagen ξεκίνησε την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής MEB το 2016 επενδύοντας περίπου 7 δισ. δολάρια στην εν λόγω πλατφόρμα. Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για την κατασκευή περίπου 15 εκατομμυρίων οχημάτων την επόμενη δεκαετία μόνο για το Volkswagen Group.

Για τη Ford, η χρήση της αρχιτεκτονικής MEB της Volkswagen αποτελεί τμήμα μιας επένδυσης ύψους άνω των 11,5 δισ. δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο – και υποστηρίζει τη δέσμευση της Ford να προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύεις της περί βιωσιμότητας.

«Μακροπρόθεσμα, ακόμα περισσότεροι πελάτες και το περιβάλλον θα επωφεληθούν από την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική EV της Volkswagen. Η παγκόσμια συμμαχία μας φαίνεται ακόμα πιο υποσχόμενη, και συνεχίζουμε να εξετάζουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας και σε άλλους τομείς» δήλωσε ο Diess. «Η διεύρυνση της χρήσης της πλατφόρμας ΜΕΒ μειώνει τα κόστη ανάπτυξης των οχημάτων μηδενικών ρύπων, επιτρέποντας μία ευρύτερη και ταχύτερη παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό βελτιώνει τις θέσεις και των δύο εταιρειών, μέσω μεγαλύτερης κεφαλαιακής απόδοσης, περαιτέρω ανάπτυξης και βελτιωμένης ανταγωνιστικότητας.»

Η συμμαχία, η οποία καλύπτει συνεργασίες εκτός των κοινών επενδύσεων των Volkswagen και Ford στην Argo AI, δεν συνεπάγεται διασταυρούμενη ιδιοκτησία μεταξύ των δύο εταιρειών και είναι ανεξάρτητη από την επένδυση στην Argo AI. Η συμμαχία διοικείται από μία κοινή επιτροπή, στο τιμόνι της οποίας βρίσκονται οι Hackett και Diess, ενώ περιλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο εταιρείες.

Οι εταιρείες επίσης στοχεύουν να προσφέρουν μεσαία pick up φορτηγά για την παγκόσμια αγορά, ξεκινώντας το 2022, ενώ θα ακολουθήσουν επαγγελματικά van.

 

The post Ford – Volkswagen: Διευρύνουν τη παγκόσμια συνεργασία των τους με στόχο την προώθηση των αυτόνομων οχημάτων appeared first on Supply Chain.

]]>
https://www.supply-chain.gr/ford-volkswagen-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1/feed/ 0