VAN Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/van/ Supply Chain Wed, 08 Nov 2023 09:47:34 +0000 el hourly 1 https://www.supply-chain.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-32x32.jpg VAN Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/van/ 32 32 Ξεκίνησε η παραγωγή των νέων Ford Transit Courier και Tourneo Courier https://www.supply-chain.gr/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd-ford-transit-courier-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-tourneo-cou/ Wed, 08 Nov 2023 09:45:35 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34807 Ford Transit Courier και Tourneo Courier

Ξεκίνησε πρόσφατα η παραγωγή των νέων Ford Transit Courier και Tourneo Courier, στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan, που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Στην τελετή έναρξης της παραγωγής, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Marcel Ciolacu, συνοδευόμενος από πλήθος κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων του κλάδου και εξέχουσες επιχειρηματικές προσωπικότητες. «Η ομάδα στην Κραϊόβα κάνει εξαιρετική […]

The post Ξεκίνησε η παραγωγή των νέων Ford Transit Courier και Tourneo Courier appeared first on Supply Chain.

]]>
Ford Transit Courier και Tourneo Courier

Ξεκίνησε πρόσφατα η παραγωγή των νέων Ford Transit Courier και Tourneo Courier, στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan, που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Στην τελετή έναρξης της παραγωγής, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Marcel Ciolacu, συνοδευόμενος από πλήθος κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων του κλάδου και εξέχουσες επιχειρηματικές προσωπικότητες.

«Η ομάδα στην Κραϊόβα κάνει εξαιρετική δουλειά για να παραδώσει αυτά τα συναρπαστικά νέα μοντέλα στους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro Ευρώπης. «Κάναμε το ολοκαίνουργιο Transit Courier μεγαλύτερο, πιο ικανό και πλήρως συνδεδεμένο για την υποστήριξη των πελατών στην εργασία και τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους, με αναβαθμισμένες μεταφορικές δυνατότητες και πλήρη ενοποίηση με την πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών Ford Pro. Όλα αυτά έρχονται σε ένα πακέτο σε στιλ SUV που γνωρίζουμε ότι αγαπούν οι πελάτες», συμπλήρωσε ο κ. Schep.

Το 2024 τα ηλεκτρικά E-Transit Courier και E‑Tourneo Courier

Σημειώνεται, πως αρχικά στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου βρίσκονται οι εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου του νέου Ford Transit Courier, ενώ το επιβατικό Ford Tourneo Courier παράγεται μόνο με βενζινοκινητήρες.

 

 

Τα πλήρως ηλεκτρικά E-Transit Courier και E‑Tourneo Courier, που παρουσιάστηκαν νωρίτερα φέτος, θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στη Ρουμανία εντός του 2024, υποστηρίζοντας το παγκόσμιο πλάνο της Ford για ταχεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, με τον στόχο να είναι έως το 2035, η «μπλε οβάλ» εταιρεία να πουλάει στην Ευρώπη αποκλειστικά οχήματα μηδενικών ρύπων.

Νέα εποχή για το Ford Transit Courier

Αναλυτικότερα, οι συμβατικές εκδόσεις του νέου Ford Transit Courier εφοδιάζονται είτε με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost των 100 ή 125 hp, είτε με τον πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 1,5 λτ. με ισχύ 125 hp. Αμφότεροι,σ υνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

 

 

Το νέο Ford E-Transit Courier θα προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 hp) και ροπής 290 Nm. Θα μπορεί να επανακτήσει αυτονομία έως και 87 χλμ. μέσα σε 10 λεπτά, φορτίζοντας σε παροχή DC 100 kW, ενώ για φόρτιση των μπαταριών από το 10% στο 80%, θα απαιτούνται λιγότερο από 35 λεπτά. Την ίδια στιγμή, για τη πλήρη φόρτιση σε παροχή AC 11 kW θα απαιτούνται 5,7 ώρες.

Η διεύρυνση των εξωτερικών διαστάσεων σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, επέτρεψε την αύξηση του ωφέλιμου όγκου κατά 25% περίπου (από τα 2,3 κ.μ. στα 2,9 κ.μ.), ενώ και το ωφέλιμο φορτίο έχει αυξηθεί από τα 582 στα 678 κιλά (έως και 845 κιλά για τις εκδόσεις High Payload). Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό E-Transit Courier, αυτό μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους έως και 700 κιλών, με την ελκτική ικανότητα να ορίζεται στα 750 κιλά.

Δυο λόγια για την Ford Otosan

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – είναι ο κόμβος παραγωγής για τις σειρές Ford Transit Courier και Ford Tourneo Courier, που ξεκίνησαν το 2014 στο εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Yeniköy (Νεοχώριον, στα ελληνικά) της Κωνσταντινούπολης. Ως μέρος της στρατηγικής της Ford Otosan, ωστόσο, η παραγωγή τους μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Κραϊόβα.

 

 

Υπενθυμίζεται, πως πέρυσι η Ford Otosan ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 490 εκατ. ευρώ, για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας στη μονάδα της Ρουμανίας. Μάλιστα, νωρίτερα η Ford είχε επενδύσει ακόμα 300 εκατ. στο εργοστάσιο, όπου κατασκευάζεται και το best-seller της εταιρείας, το Ford Puma. Κατόπιν όλων αυτών, η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου θα ανέβει από τα 250.000 στα 272.000 οχήματα.

The post Ξεκίνησε η παραγωγή των νέων Ford Transit Courier και Tourneo Courier appeared first on Supply Chain.

]]>
Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους https://www.supply-chain.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%af-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%af-van-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%86/ Wed, 08 Nov 2023 09:36:26 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34804 οδηγοί van

Σχεδόν οι μισοί (48%) οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο παραδέχθηκαν ότι υπερφόρτωσαν πέρσι το όχημά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία OnePoll, για λογαριασμό της Volkswagen Commercial Vehicles. Στην έρευνα, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2023, συμμετείχαν 1.000 οδηγοί van. Το εντυπωσιακό είναι πως το παραπάνω ποσοστό προέκυψε, παρόλο που […]

The post Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους appeared first on Supply Chain.

]]>
οδηγοί van

Σχεδόν οι μισοί (48%) οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο παραδέχθηκαν ότι υπερφόρτωσαν πέρσι το όχημά τους, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία OnePoll, για λογαριασμό της Volkswagen Commercial Vehicles.

Στην έρευνα, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2023, συμμετείχαν 1.000 οδηγοί van. Το εντυπωσιακό είναι πως το παραπάνω ποσοστό προέκυψε, παρόλο που το 89% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε πως γνώριζε τους περιορισμούς βάρους που ορίζει ο Νόμος για το όχημά τους.

Οι ηλιακές ομάδες και τα επαγγέλματα που παρανομούν

Σύμφωνα με την έρευνα της Volkswagen Commercial Vehicles, το 66% των συμμετεχόντων ηλικίας 18-24 χρόνων, ομολόγησε πως είχε οδηγήσει υπερφορτωμένο το van κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Στη δεύτερη θέση της αρνητικής λίστας, βρέθηκε η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 χρόνων, με σχετική επίδοση 63%.

Επιπλέον, η έρευνα ανέδειξε ότι οι ξυλουργοί είναι αυτοί που είναι πιο πιθανό να υπερφορτώσουν τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματά τους (63%). Ακολουθούν οι οικοδόμοι (60%), οι ηλεκτρολόγοι (55%) και οι ελαιοχρωματιστές (55%).

Ακόμα και ποινή φυλάκισης στους παραβάτες

Αξίζει να αναφερθεί, πως η νομοθεσία στο Ην. Βασίλειο ορίζει πως η υπερφόρτωση κατά 30% με βάση το μεικτό βάρος του van, επιφέρει πρόστιμο έως και 300 λιρών. Το παραπάνω σημαίνει πως οι παραβάτες οδηγοί van κινδυνεύσαν πέρσι από κοινού, με κυρώσεις ύψους σχεδόν 704 εκατ. λιρών [£300 x (0,48 x 4.887.593) = £703.813.392].

Σημειώνεται, πως οποιαδήποτε παράβαση άνω του 30% του μεικτού βάρους του οχήματος, μπορεί να επιφέρει την έκδοση δικαστικής κλήσης, ενώ στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν και ποινές φυλάκισης στους παραβάτες οδηγούς.

 

 

The post Οι μισοί οδηγοί van στο Ην. Βασίλειο υπερφορτώνουν το όχημά τους appeared first on Supply Chain.

]]>
Τρία concept αποκαλύπτουν το μέλλον της Toyota https://www.supply-chain.gr/toyota-concept/ Tue, 07 Nov 2023 07:00:57 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34789 TOYOTA_CONCEPTS

Το περίπτερο της Toyota αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της έκθεσης κινητικότητας «Japan Mobility Show 2023», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (26 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου) στο Τόκιο. Στο περίπτερο, που είχε ως θέμα «Ας αλλάξουμε το μέλλον των αυτοκινήτων – Βρείτε το μέλλον σας», η Toyota είχε πλήθος εκθεμάτων. Από αυτά, απομονώνουμε […]

The post Τρία concept αποκαλύπτουν το μέλλον της Toyota appeared first on Supply Chain.

]]>
TOYOTA_CONCEPTS

Το περίπτερο της Toyota αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της έκθεσης κινητικότητας «Japan Mobility Show 2023», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (26 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου) στο Τόκιο.

Στο περίπτερο, που είχε ως θέμα «Ας αλλάξουμε το μέλλον των αυτοκινήτων – Βρείτε το μέλλον σας», η Toyota είχε πλήθος εκθεμάτων. Από αυτά, απομονώνουμε τρία πρωτότυπα επαγγελματικά οχήματα, μέσω των οποίων μας αποκαλύπτονται και οι προθέσεις των ανθρώπων της ιαπωνικής μάρκας.

 

 

Toyota Kayoibako concept

Αναλυτικότερα, η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά το Kayoibako, ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό concept, η χρήση του οποίου ποικίλει από την ευχαρίστηση μέχρι την εργασία. Μπορεί, δηλαδή, να αποτελέσει ένα όχημα ελεύθερου χρόνου ή ένα επαγγελματικό van αστικών διανομών.

Το Kayoibako έχει ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις, με το μήκος, το πλάτος και το ύψος να ορίζονται στα 3.990, 1.790 και 1.855 χλστ., αντίστοιχα. Το μεταξόνιο του concept εκτείνεται στα 2.800 χλστ. Το μέγιστο εσωτερικό μήκος φόρτωσης είναι στα 3.127 χλστ., καθώς το όχημα είναι μονοθέσιο. Από την πλευρά του οδηγού, πάλι, μπορούν να φορτωθούν αντικείμενα μήκους 2.141 χλστ. Το εσωτερικό πλάτος και ύψος αγγίζουν τα 1.485 και 1.437 χλστ., αντίστοιχα.

 

 

Για επαγγελματική χρήση, το Kayoibako μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό εργαλείο για τα last-mile logistics. Μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων ή να μετατραπεί σε ένα μικρό shuttle bus. Για ιδιωτική χρήση, το όχημα μπορεί να εξατομικευθεί απόλυτα, ενώ σημαντικό είναι πως προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

 

 

Toyota EPU concept

Το EPU concept αποτέλεσε μία ιδιαίτερα σημαντική πρεμιέρα της έκθεσης, καθώς μέσω αυτού βλέπουμε πως η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει ένα μικρότερων διαστάσεων ηλεκτρικό pick-up, το οποίο θα έχει πιο «εκλεπτυσμένα» χαρακτηριστικά, καθώς διαθέτει ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο και όχι ένα σασί τύπου σκάλας, όπως το «σκληροτράχηλο» (και μεγαλύτερο) Toyota Hilux.

Συγκεκριμένα, το μήκος του πρωτότυπου, διπλοκάμπινου pick-up της Toyota ορίζεται στα 5.070 χλστ., με το πλάτος και το ύψος να αγγίζουν τα 1.910 και 1.710 χλστ., αντίστοιχα. Το μεταξόνιο του πενταθέσιου ηλεκτρικού οχήματος εκτείνεται στα 3.350 χλστ.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως -αν και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση- το εν λόγω πρωτότυπο όχημα διαθέτει μια αρκετά «προσγειωμένη» σχεδίαση, κάτι μας κάνει να πιστεύουμε πως μάλλον βρίσκεται κοντά σε μια πιθανή έκδοση παραγωγής. Άλλωστε, τα μικρών διαστάσεων pick-up (που θυμίζουν περισσότερο SUV) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ, με τις Ford και Hyundai να μονοπωλούν ήδη την αγορά με τα Maverick και Santa Cruz, αντίστοιχα, αλλά και άλλες εταιρείες να ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις στην κατηγορία.

 

 

Toyota IMV 0 concept

Το Toyota IMV 0 αποτελεί ένα pick-up σε έκδοση καμπίνας σασί, η αισθητική του οποίου παραπέμπει στο παρελθόν της ιαπωνικής εταιρείας. Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλο εύρος υπερκατασκευών, ικανοποιώντας πλήθος αναγκών μιας μεγάλης μερίδας επαγγελματιών. Το ίδιο και τις επιθυμίες ιδιωτών, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα περιπετειώδες όχημα ελεύθερου χρόνου (αυτοκινούμενο τροχόσπιτο).

Το όνομα «IMV 0», προκύπτει από το «Innovative International Multi-purpose Vehicle 0». Αν και δεν ανακοινώνεται, το «0» μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται για ένα όχημα μηδενικών ρύπων.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, το μήκος του IMV 0 concept ορίζεται στα 5.300 χλστ., όσο δηλαδή περίπου και αυτό του Toyota Hilux. Το πλάτος του πρωτότυπου, διθέσιου pick-up οχήματος είναι στα 1.785 χλστ. και το ύψος στα 1.740 χλστ., με το μεταξόνιο να εκτείνεται στα 3.085 χλστ.

 

 

The post Τρία concept αποκαλύπτουν το μέλλον της Toyota appeared first on Supply Chain.

]]>
Προτροπή προς Ε.Ε. για επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van https://www.supply-chain.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85/ Tue, 24 Oct 2023 11:16:13 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34561 επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van

Μια ανοικτή επιστολή προς τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέστειλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), από κοινού με οργανώσεις και συλλογικότητες πεζών, ποδηλατών και εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών. Η εν λόγω επιστολή αναφέρεται στην επικείμενη αναθεώρηση της Οδηγίας της Ε.Ε. για τις Άδειες Οδήγησης (2006/126) και τονίζει την ανάγκη για πρόσθετη επαγγελματική κατάρτιση […]

The post Προτροπή προς Ε.Ε. για επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van appeared first on Supply Chain.

]]>
επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van

Μια ανοικτή επιστολή προς τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέστειλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), από κοινού με οργανώσεις και συλλογικότητες πεζών, ποδηλατών και εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών.

Η εν λόγω επιστολή αναφέρεται στην επικείμενη αναθεώρηση της Οδηγίας της Ε.Ε. για τις Άδειες Οδήγησης (2006/126) και τονίζει την ανάγκη για πρόσθετη επαγγελματική κατάρτιση για τους οδηγούς van, παρόμοια με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που επιβάλλονται στους οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων και πούλμαν.

Ο πρωταρχικός στόχος της προτεινόμενης αναθεώρησης, είναι να ενισχύσει την οδική ασφάλεια και να συμβάλει στον στόχο της Ε.Ε. για μείωση κατά 50% έως το 2030, των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Για τον λόγο αυτό, οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για επαγγελματίες οδηγούς van είναι ουσιώδης.

 

επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van

 

Τα van στο 11% των θανάσιμων, τροχαίων δυστυχημάτων

Σημειώνεται, πως τα van διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα τροχαία ατυχήματα εντός της Ε.Ε., ενώ πρέπει να αναφερθεί πως η χρήση τους συνεχώς αυξάνεται. Το 2018, συγκεκριμένα, τα van συμμετείχαν στο 11% όλων των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με 2.630 ζωές. Μάλιστα, το 39% αυτών των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Στην ανοικτή επιστολή τονίζεται, πως η αυξανόμενη χρήση van μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η υψηλότερη ζήτηση, οι ημερήσιες αστικές διανομές, οι νυχτερινές παραδόσεις και η αύξηση των του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δυστυχώς, η πίεση να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της αγοράς, ο έντονος ανταγωνισμός στον κλάδο των μεταφορών και η έλλειψη αυστηρών κανονισμών, έχουν συμβάλει στις κακές συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς van, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια.

Πιο επιεικείς οι κανονισμοί για τα van

Ένα κρίσιμο ζήτημα που επισημαίνεται στην επιστολή είναι οι σχετικά επιεικείς κανονισμοί που εφαρμόζονται σε van που ζυγίζουν λιγότερο από 3,5 τόνους, σε σύγκριση με τα βαρέα φορτηγά οχήματα, οι χειριστές των οποίων υποχρεούνται να αποκτούν Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (CPC) και να τα ενημερώνουν περιοδικά.

Ωστόσο, οι εταιρικοί στόλοι van μπορούν να λειτουργούν με χαμηλότερα πρότυπα, ενώ μόνο τα οχήματα που υπερβαίνουν τους 2,5 τόνους και διασχίζουν τα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών, θα υπόκεινται στους κανόνες της Ε.Ε. για τους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης έως το 2026. Η συντριπτική πλειονότητα των δρομολογίων των van, όμως, εκτελείται εντός των εθνικών συνόρων και δεν θα επηρεαστεί από αυτή την αλλαγή.

 

επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van

 

Ανάγκη για ολοκληρωμένη εκπαίδευση των οδηγών

Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, οι οργανισμοί ζητούν ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τους επαγγελματίες οδηγούς van, που θα καλύπτει θέματα όπως η ασφαλής φόρτωση και εκφόρτωση, η ασφάλιση φορτίου, η οπισθοπορεία, η πρόληψη της κόπωσης, ο σχεδιασμός δρομολογίου και η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ζώνης ασφαλείας και της αποφυγής περισπασμών.

Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας στη νέα κατηγορία «Β+»

Η ανοιχτή επιστολή προτρέπει, οι τρέχουσες απαιτήσεις για οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών -οι οποίες περιλαμβάνουν και επαγγελματική κατάρτιση οδηγών (Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας – CPC)- να επεκταθούν, για να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία για οδηγούς van, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να χαρακτηριστούν εσφαλμένα ως αυτοαπασχολούμενοι ή ιδιοκτήτες-οδηγοί.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί ως μέρος της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση κατηγορίας «Β+», με χωριστή απαίτηση για εκπαίδευση τύπου CPC για οχήματα «N1» που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς.

 

επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van

 

Όχι στην αύξηση της μάζας στους 4,25 τόνους

Οι οργανώσεις εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί η επιτρεπόμενη μάζα ενός οχήματος κατηγορίας «Β» από 3,5 σε 4,25 τόνους. Επικαλούμενοι μια πρόσφατη έκθεση από το Ινστιτούτο VIAS στο Βέλγιο, υποστηρίζουν ότι τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά οχήματα, έχουν όλο και πιο δυσμενείς επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

The post Προτροπή προς Ε.Ε. για επαγγελματική εκπαίδευση των οδηγών van appeared first on Supply Chain.

]]>
Η νέα γκάμα της FIAT Professional https://www.supply-chain.gr/%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-fiat-professional/ Tue, 24 Oct 2023 11:10:30 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=34578

Στο πλαίσιο της νέας, «Pro One» στρατηγικής του ομίλου Stellantis για τα επαγγελματικά οχήματα, η FIAT Professional ανανεώνει πλήρως την γκάμα της. Τα αναβαθμισμένα Ducato, Dobló και Scudo, θα βρίσκονται στη χώρα μας την ερχόμενη άνοιξη, υιοθετώντας νέα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένα συστήματα συνδεσιμότητας αλλά και νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προκειμένου […]

The post Η νέα γκάμα της FIAT Professional appeared first on Supply Chain.

]]>

Στο πλαίσιο της νέας, «Pro One» στρατηγικής του ομίλου Stellantis για τα επαγγελματικά οχήματα, η FIAT Professional ανανεώνει πλήρως την γκάμα της. Τα αναβαθμισμένα Ducato, Dobló και Scudo, θα βρίσκονται στη χώρα μας την ερχόμενη άνοιξη, υιοθετώντας νέα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένα συστήματα συνδεσιμότητας αλλά και νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προκειμένου η καθημερινότητα του επαγγελματία να υποστηρίζεται από καινοτόμες, βιώσιμες και αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Ducato MY24: άνεση, ασφάλεια και 30% μεγαλύτερη αυτονομία για το E-Ducato

Το Fiat Ducato πωλείται σε 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της ιταλικής εταιρείας. Περισσότερα από 3,5 εκατ. αυτοκίνητα έχουν παραχθεί στα 40 και πλέον χρόνια της πορείας του, προσδίδοντάς του μια ηγετική θέση στην κατηγορία των μεγάλων van.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Στη νέα του εκδοχή, το Fiat Ducato φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις που αφορούν στην ασφάλεια, στην άνεση και στην τεχνολογία. Το ηλεκτρικό σύστημα του E-Ducato έχει εξελιχθεί «in-house» και ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 110 kWh, που προσδίδει στο ηλεκτρικό van αυτονομία έως και 420 χλμ. (μετρήσεις WLTP), μια τιμή κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η μέγιστη ισχύς είναι 270 PS (200 kW) και η ροπή 410 Nm, ενώ η φόρτιση υποστηρίζει έως 11 kW στο εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 150 kW στο συνεχές, για πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από μια ώρα.

Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση, στην γκάμα του νέου Ducato υπάρχουν και σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ που ικανοποιούν το πρότυπο ρύπων Euro 6E και αποδίδουν 120, 140 ή 160 PS. Οι δύο πιο ισχυρές επιλογές συνδυάζονται, μάλιστα, με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί, το νέο Ducato έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1,5 τόνο και 17 κ.μ. όγκο φόρτωσης, ενώ το E-Ducato έχει δυνατότητα ακόμα και για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Στην καμπίνα έχει γίνει μια πραγματική επανάσταση και η εικόνα είναι ολοκαίνουργια, περιλαμβάνοντας όλες τις ανέσεις και ψηφιακό πίνακα οργάνων μαζί με οθόνη αφής 10 ιντσών για το infotainment.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Τόσο για την ηλεκτρική όσο και για τις θερμικές εκδόσεις, οι εξωτερικές αισθητικές αλλαγές του νέου Ducato αφορούν κυρίως στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Οι προφυλακτήρες και οι ποδιές έχουν νέα σχεδίαση, ενώ η ενεργή γρίλια συνδυάζει τις απαιτήσεις ψύξης με τη βέλτιστη αεροδυναμική αποδοτικότητα. Σε ό,τι αφορά στο E-Ducato, αυτό δηλώνει την ηλεκτρική του «φύση», με φώτα που είναι διαφορετικά από των υπόλοιπων εκδόσεων.

Dobló και E-Dobló: η ανανέωση του best-seller

Υιοθετώντας «έξυπνες» και καινοτόμες λύσεις, το ανανεωμένο Fiat Dobló διαθέτει φρεσκαρισμένη εμφάνιση και συνδυάζει την ενισχυμένη οδηγική ευχαρίστηση με τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Η ηλεκτρική έκδοση χρησιμοποιεί αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης, που εξασφαλίζει έως 330 χλμ. αυτονομίας στον κύκλο WLTP, διαθέτοντας και αντλία θερμότητας για υψηλότερη αποδοτικότητα και άνεση. Χάρη στη γρήγορη φόρτιση των 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% σε μόλις μισή ώρα, ενώ δεν υπάρχει καμία διαφορά σε μεταφορική ικανότητα συγκριτικά με τις θερμικές εκδόσεις. Ωστόσο, το E-Dobló έχει και το «Magic Plug», μια πρίζα 400 V για τη σύνδεση εξωτερικού καταναλωτή ενέργειας.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα φώτα και μεγαλύτερη χρωματική παλέτα από την προηγούμενη έκδοση, ενώ στην καμπίνα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία διαμόρφωσης και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και το «Magic Mirror», ο ψηφιακός καθρέφτης που προβάλει την εικόνα που καταγράφουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα των van και εξασφαλίζεται απροβλημάτιστη ορατότητα προς τα πίσω.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Σημαντική παράμετρος είναι και η νέα έγχρωμη οθόνη αφής των 10 ιντσών του infotainment Uconnect, που έχει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και ενισχύει σημαντικά τη συνδεσιμότητα, διαθέτοντας Apple CarPlay και Android Auto για τον ιδανικό συνδυασμό της ψηφιακής ευχρηστίας με την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Scudo MY 2024: το μεσαίο van της Fiat Professional αναβαθμίζεται

Το νέο Scudo έχει ανανεωμένη εικόνα, αναβαθμισμένη αποδοτικότητα, ενισχυμένη συνδεσιμότητα και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η μοντέρνα και πρακτική καμπίνα διαθέτει νέα σχεδίαση σε επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Fiat Professional, το Scudo διατίθεται σε ντίζελ και ηλεκτρικές εκδόσεις. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 136 PS και 260 Nm είναι εντελώς αθόρυβος, με το E-Scudo να εμφανίζει αυτονομία 224 χλμ. κατά WLTP με την μικρή μπαταρία των 50 kWh, τα οποία γίνονται 350 χλμ. με τη μεγάλη των 75 kWh. Την γκάμα ολοκληρώνει η γκάμα των ντίζελ κινητήρων που είναι ευθυγραμμισμένη με τις πλέον αυστηρές νόρμες για τα καυσαέρια και διαθέτει τρεις επιλογές ισχύος, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο με 8 σχέσεις.

Με ύψος 1,9 μέτρων, το Scudo έχει τις κόμπακτ διαστάσεις που χρειάζεται η αστική καθημερινότητα, αλλά μπορεί να μεταφέρει έως 1,4 τόνους ωφέλιμου φορτίου και χωράει αντικείμενα μήκους έως 4,02 μέτρων σε έως 6,6 κ.μ. όγκου. Επικουρικά στα παραπάνω, το Scudo διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένα συστήματα ψηφιακής επικοινωνίας και συνδεσιμότητας με τον χρήστη, στα πρότυπα της υπόλοιπης νέας γκάμας της Fiat Professional. Με τα Connected Services και την εφαρμογή FIAT app η ζωή του επαγγελματία γίνεται σημαντικά πιο εύκολη και αποδοτική, με υπηρεσίες που αποδεικνύονται πολύτιμες στην εργασιακή καθημερινότητα.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

The post Η νέα γκάμα της FIAT Professional appeared first on Supply Chain.

]]>
 Δυναμική είσοδος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την Grid Charge https://www.supply-chain.gr/%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b4%ce%bc%ce%b7%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81/ Fri, 28 Apr 2023 07:22:15 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=32321

Ο ΑΔΜΗΕ εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την GRID Charge, τη νέα επιχειρηματική μονάδα της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, GRID Telecom, για την ηλεκτροκίνηση.   Μέσω της GRID Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ επενδύει στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου και ισχυρού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα επιταχύνει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην […]

The post  Δυναμική είσοδος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την Grid Charge appeared first on Supply Chain.

]]>
Ο ΑΔΜΗΕ εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την GRID Charge, τη νέα επιχειρηματική μονάδα της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, GRID Telecom, για την ηλεκτροκίνηση.

 

Μέσω της GRID Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ επενδύει στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου και ισχυρού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο θα επιταχύνει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές.

Η GRID Charge θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της υπερταχείας φόρτισης, εγκαθιστώντας σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα φορτιστές σύγχρονης τεχνολογίας (Superchargers DC, Ultra-rapid DC chargers), που είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Οι νέοι υπερσύγχρονοι ταχυφορτιστές θα διαθέτουν ισχύ εξόδου έως 360 kW για την εύκολη και γρήγορη εξυπηρέτηση ελαφρών και βαρέων οχημάτων στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σε κόμβους εισόδου-εξόδου των πόλεων.

Παράλληλα, η GRID Charge θα προχωρήσει στη δημιουργία και ενός δικτύου συμβατικής φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (Fast AC chargers), για τον αστικό ιστό (καταστήματα, χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων κ.λπ.) καθώς και για απομακρυσμένα σημεία με χαμηλότερη επισκεψιμότητα.

Με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ, η GRID Telecom, ως δικαιούχος και συντονίστρια της δράσης EXPAND-E Cohesion του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοδότησης Connecting Europe Facility (CEF), θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου ταχυφορτιστών πανευρωπαϊκά, με περισσότερους από 2.100 σταθμούς φόρτισης, σε συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (CPOs).

«Με τη δημιουργία της Grid Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και εισέρχεται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στη χώρα μας. Ο μετασχηματισμός του ΑΔΜΗΕ σε έναν Όμιλο Εταιρειών που παράγει αξία από το σύνολο των υποδομών του και αξιοποιεί πλήρως την τεχνογνωσία και τις οικονομικές τους δυνατότητες, αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για τον Διαχειριστή» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης.

«Η Grid Charge δημιουργεί ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο του ΑΔΜΗΕ και θέτει τις βάσεις για την ισχυρή μας παρουσία στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Η Grid Charge  είναι έτοιμη να φέρει  στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να εισαγάγει καινοτόμες τεχνολογίες στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΑΔΜΗΕ, κ. Κωνσταντίνος Αγαθάκης.

The post  Δυναμική είσοδος του ΑΔΜΗΕ στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την Grid Charge appeared first on Supply Chain.

]]>