LOGI.C 2022 Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/logi-c-2022/ Supply Chain Thu, 17 Mar 2022 08:10:37 +0000 el hourly 1 https://www.supply-chain.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-favicon-32x32.jpg LOGI.C 2022 Archives - Supply Chain https://www.supply-chain.gr/tag/logi-c-2022/ 32 32 Η Marian Raluca, από την IRU, keynote speaker στα LOGI.C Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου https://www.supply-chain.gr/%ce%b7-marion-raluca-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-iru-keynote-speaker-%cf%83%cf%84%ce%b1-logi-c-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-10-%ce%bc%ce%b1%ce%af/ Tue, 15 Mar 2022 13:57:29 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=29046

Με την συμμετοχή της κας Marian Raluca, Director EU Advocacy & General Delegate IRU, ως keynote speaker ξεκινά το Round Table Discussion Panel στα μέσα της πρώτης ημέρας (10 Μαίου) με τίτλο "Strategic Discussion for Strategic Growth", στο πλαίσιο των συνεδρίων logistics conferences, LOGI.C 2022 στο Porto Palace. H αξιωματούχος της IRU, θα μας μεταφέρει εμπειρίες και σκέψεις αναφορικά με την στρατηγική ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, θα απαντήσει σε ερωτήματα αναφορικά με τις δυσκολίες που δημιουργεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού για το μέλλον των εμπορευματικών μεταφορών, την ψηφιοποίηση της οδικής μεταφοράς και το μεγάλο θέμα της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών.

The post Η Marian Raluca, από την IRU, keynote speaker στα LOGI.C Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου appeared first on Supply Chain.

]]>

Με την συμμετοχή της κας Marian Raluca, Director EU Advocacy & General Delegate IRU, ως keynote speaker ξεκινά το Round Table Discussion Panel στα μέσα της πρώτης ημέρας (10 Μαίου) με τίτλο “Strategic Discussion for Strategic Growth”, στο πλαίσιο των συνεδρίων logistics conferences, LOGI.C 2022 στο Porto Palace. H αξιωματούχος της IRU, θα μας μεταφέρει εμπειρίες και σκέψεις αναφορικά με την στρατηγική ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, θα απαντήσει σε ερωτήματα αναφορικά με τις δυσκολίες που δημιουργεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού για το μέλλον των εμπορευματικών μεταφορών, την ψηφιοποίηση της οδικής μεταφοράς και το μεγάλο θέμα της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών.

Η συμμετοχή της κας Raluca, θα συνοδευτεί από την συμμετοχή και του προέδρου της ΟΦΑΕ κ. Απόστολου Κενανίδη, στο πάνελ αυτό στρογγυλής τραπέζης, όπου επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα συζητήσουν θέματα στρατηγικής ανάπτυξης των μεταφορών και logistics, την Τρίτη 10 Μαίου, στο Porto Palace, στο πλαίσιο των LOGI.C 2022.

Για τις εγγραφές σας πατήστε εδώ

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο LOGI.C στη Θεσσαλονίκη θα πλαισιώνει και εμπορική έκθεση σε παρακείμενο χώρο του Porto Palace με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε περισσότερα εδώ

The post Η Marian Raluca, από την IRU, keynote speaker στα LOGI.C Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου appeared first on Supply Chain.

]]>
Ο κόσμος των συνδυασμένων μεταφορών & των λιμενικών logistics στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη https://www.supply-chain.gr/%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%8e%ce%bd-%cf%84/ Wed, 02 Mar 2022 09:22:57 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28918

Ο κόσμος της συνδυασμένης εμπορευματικής μεταφοράς, των Logistics και των εξαγωγών, θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη και στο Porto Palace, στο πλαίσιο των logistics conferences LOGI.C 2022 στις 10-11 Μαΐου, δίνοντας έμφαση στις βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούν πλέον τα λιμενικά Logistics για μια σύγχρονη αλυσίδα αξίας.

The post Ο κόσμος των συνδυασμένων μεταφορών & των λιμενικών logistics στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>

Ο κόσμος της συνδυασμένης εμπορευματικής μεταφοράς, των Logistics και των εξαγωγών, θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη και στο Porto Palace, στο πλαίσιο των logistics conferences LOGI.C 2022 στις 10-11 Μαΐου, δίνοντας έμφαση στις βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούν πλέον τα λιμενικά Logistics για μια σύγχρονη αλυσίδα αξίας.

Με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΛΘ και ήδη επιβεβαιωμένες συμμετοχές στα πάνελ παρουσιάσεων και συζητήσεων, των προέδρων των Οργανισμών Λιμένων Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, αλλά και μια σειρά εταιρειών – χρηστών των λιμένων και παρόχων εναλλακτικών λύσεων, η συζήτηση θα εστιαστεί γύρω από την έννοια της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας που αξιοποιεί όλα τα μέσα μεταφοράς, προς όφελος του τελικού πελάτη και μείωση του κόστους.

Παράλληλα με την έννοια των συνδυασμένων μεταφορών, της βοήθειας που παρέχουν τα  συνδεδεμένα λιμενικά δίκτυα στις ελληνικές εξαγωγές, αλλά και την προσέγγιση  στην έννοια του smart port, θα δοθεί έμφαση και στις δράσεις και λύσεις για smart city logistics & sustainable solutions.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου της Θεσσαλονίκης είναι ήδη σε εξέλιξη και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση  στον παράλληλο Εκθεσιακό Χώρο στο Porto Palace θα είναι ελεύθερη για το επιχειρηματικό κοινό -με σεβασμό στα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα ισχύουν την δεδομένη χρονική στιγμή.

Για συμμετοχές και περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το  www.logisticsconferences.gr 

The post Ο κόσμος των συνδυασμένων μεταφορών & των λιμενικών logistics στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>
Smart & Sustainable Cities and Supply Chains στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη https://www.supply-chain.gr/smart-sustainable-cities-and-supply-chains-%cf%83%cf%84%ce%b1-logi-c-2022-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7/ Wed, 23 Feb 2022 09:13:14 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28848

Τι σημαίνει στην πράξη και στην μετά-covid εποχή ο όρος 'Smart & Sustainable City Logistics';  Είναι όντως επίσημος όρος και τι συμπεριλαμβάνει; Πώς μια πόλη λαμβάνει την αναγνώριση ως 'smart city' και τι σημαίνει αυτό για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας; Ποιόν ρόλο διαδραματίζουν τα λιμάνια (city-ports) και πώς βλέπουν πλέον οι εμπλεκόμενες εταιρείες σε όλους τους κρίκους της παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού, την αειφορία ως 'πρακτική' και όχι ως θεωρία; Αυτά και πολλά άλλα παρόμοια ερωτήματα θα απαντηθούν στα LOGI.C 2022 - Θεσσαλονίκη, την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στο Porto Palace, στις 11 Μαΐου 2022.

The post Smart & Sustainable Cities and Supply Chains στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>

Τι σημαίνει στην πράξη και στην μετά-covid εποχή ο όρος ‘Smart & Sustainable City Logistics’;  Είναι όντως επίσημος όρος και τι συμπεριλαμβάνει; Πώς μια πόλη λαμβάνει την αναγνώριση ως ‘smart city‘ και τι σημαίνει αυτό για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας; Ποιον ρόλο διαδραματίζουν τα λιμάνια (city-ports) και πώς βλέπουν πλέον οι εμπλεκόμενες εταιρείες σε όλους τους κρίκους της παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού, την αειφορία ως ‘πρακτική’ και όχι ως θεωρία; Αυτά και πολλά άλλα παρόμοια ερωτήματα θα απαντηθούν στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη, την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στο Porto Palace, στις 11 Μαΐου 2022.

Οι επιστημονικές ομάδες της Optilog Advisory Services, αλλά και του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την O.MIND CREATIVES  και ξεδιπλώνουν τον μίτο της “έξυπνης” πόλης, αλλά και της αειφορίας στην διαχείριση των logistics και του supply chain management, σε διαδοχικά πάνελς στις 11 Μαίου 2022, στο Porto Palace, στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα μείνετε συντονισμένοι στο www.logisticsconferences.gr 

The post Smart & Sustainable Cities and Supply Chains στα LOGI.C 2022 – Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>
Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι Λιμένες της Β. Ελλάδας συντονίζονται στα LOGI.C 2022 https://www.supply-chain.gr/%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd/ Wed, 02 Feb 2022 08:38:34 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28554

Με σημαντικές παρακαταθήκες ξεκινά η διοργάνωση των LOGI.C events 2022 από την O.MIND CREATIVES, με πρώτο "σταθμό" την Θεσσαλονίκη στις 10 & 11 Μαΐου 2022, καθώς ήδη μια σειρά φορέων, αλλά και εκπροσώπων των Λιμένων της Β. Ελλάδας συζητούν την συμμετοχή τους στα θεματικά πάνελ και τα round table discussions που προγραμματίζονται, με έμφαση στην ανάπτυξη ενός συνολικού δικτύου μεταφορών & υποδομών στη Β. Ελλάδα. Επιχειρηματικοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εξαγωγών, ήδη στηρίζουν την διοργάνωση ενημερώνοντας τα μέλη τους για συμμετοχή στα LOGI.C, ενώ τα πάνελ που αφορούν στην λιμενική ανάπτυξη προοιωνίζονται πλήρη, με συμμετοχές τόσο από κεντρικά, όσο και από περιφερειακά λιμάνια της Β. Ελλάδας.

The post Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι Λιμένες της Β. Ελλάδας συντονίζονται στα LOGI.C 2022 appeared first on Supply Chain.

]]>

Με σημαντικές παρακαταθήκες ξεκινά η διοργάνωση των LOGI.C events 2022 από την O.MIND CREATIVES, με πρώτο “σταθμό” την Θεσσαλονίκη στις 10 & 11 Μαΐου 2022, καθώς ήδη μια σειρά φορέων, αλλά και εκπροσώπων των Λιμένων της Β. Ελλάδας συζητούν την συμμετοχή τους στα θεματικά πάνελ και τα round table discussions που προγραμματίζονται, με έμφαση στην ανάπτυξη ενός συνολικού δικτύου μεταφορών & υποδομών στη Β. Ελλάδα. Επιχειρηματικοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εξαγωγών, ήδη στηρίζουν την διοργάνωση ενημερώνοντας τα μέλη τους για συμμετοχή στα LOGI.C, ενώ τα πάνελ που αφορούν στην λιμενική ανάπτυξη προοιωνίζονται πλήρη, με συμμετοχές τόσο από κεντρικά, όσο και από περιφερειακά λιμάνια της Β. Ελλάδας.

Το διήμερο event που θα διεξαχθεί στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, τόσο με δια ζώσης συμμετοχή (με βάση όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα), αλλά και με ταυτόχρονο live streaming για online παρακολούθηση, αναμένεται να έχει και σημαντική επιχειρηματική παρουσία, στον παρακείμενο των συνεδρίων εκθεσιακό χώρο, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά Logistics Events με έμφαση στην αγορά της Β. Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης του συνεδριακού διημέρου, ήδη το περιοδικό Supply Chain & Logistics magazine, βρίσκεται σε συνεννόηση με μια σειρά σημαντικών εταιριών & φορέων του κλάδου, για την διοργάνωση θεματικών πάνελ, με έμφαση στην δομή και λειτουργία μιας σύγχρονης Smart πόλης, αλλά και στην έννοια του Sustainability στην σύγχρονη Εφοδιαστική Αλυσίδα, αναλύοντας σε όλα τα πάνελ την κεντρική θεματική των LOGI.C της Θεσσαλονίκης, “Globally Connected Supply Chains”.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.logisticsconferences.gr

 

The post Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι Λιμένες της Β. Ελλάδας συντονίζονται στα LOGI.C 2022 appeared first on Supply Chain.

]]>
Δύο LOGI.C Events 2022 σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα τον Μάιο & τον Ιούνιο. SAVE THE DATES! https://www.supply-chain.gr/%ce%b4%cf%8d%ce%bf-logi-c-events-2022-%cf%83%ce%b5-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%b9%ce%bf/ Tue, 18 Jan 2022 13:00:03 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28403

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics θα διοργανώσει το 2022 η O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, με απώτερο σκοπό τη συμβολή στην επικοινωνία και το networking του κλάδου που αναπτύσσεται και διαμορφώνει νέα δεδομένα και ευκαιρίες για επενδύσεις. Στις 10 & 11 Μαΐου τα LOGI.C events ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη με τίτλο «Globally Connected Supply Chains» και με μια παράλληλη εμπορική έκθεση. Έναν μήνα περίπου αργότερα στις 24 & 25 Ιουνίου, τα LOGI.C events -πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί σας- διοργανώνονται και στην Αθήνα με τίτλο «Urban Connected Supply Chains».

The post Δύο LOGI.C Events 2022 σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα τον Μάιο & τον Ιούνιο. SAVE THE DATES! appeared first on Supply Chain.

]]>

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics θα διοργανώσει το 2022 η O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics, με απώτερο σκοπό τη συμβολή στην επικοινωνία και το networking του κλάδου που αναπτύσσεται και διαμορφώνει νέα δεδομένα και ευκαιρίες για επενδύσεις.

Στις 10 & 11 Μαΐου τα LOGI.C events ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη με τίτλο «Globally Connected Supply Chains» και με μια παράλληλη εμπορική έκθεση για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, δίνοντας τον τόνο στις αλλαγές που κυοφορούνται για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Με συνοδοιπόρο τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, υποστηρικτές όλους τους συλλογικούς φορείς του κλάδου, και επιστημονικούς υπευθύνους μια σειρά σημαντικών εταιρειών, ινστιτούτων και στελεχών, η αγορά δίνει δια ζώσης ραντεβού στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο συζητήσεων και θεματικών προσεγγίσεων της νέας πραγματικότητας στα logistics.

Έναν μήνα περίπου αργότερα στις 24 & 25 Ιουνίου, τα LOGI.C events -πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί σας- διοργανώνονται και στην Αθήνα, με την ίδια «συνταγή» επιτυχίας και ένα ακόμη διήμερο θεματικών για την αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας με τίτλο «Urban Connected Supply Chains», σε κεντρικό σημείο της πόλης. Και εδώ, με την αρωγή των συλλογικών φορέων, αλλά και των επιστημονικών υπευθύνων κάθε πάνελ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των σύγχρονων logisticians

 

LOGI.C ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 10 & 11 ΜΑΙΟΥ 2022

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης κυρίως, αλλά και με αφορμή τις πολλαπλές βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο «ορατή» σε επίπεδο διασύνδεσης διεθνών εμπορευματικών ροών.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή φιλοδοξούν να μετατραπούν σε innovation hub, είτε για start ups, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις διεθνών συμφερόντων, που επιλέγουν την περιοχή για τις επενδύσεις τους. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή της Β. Ελλάδας, και με δεδομένη την αναπτυξιακή ώθηση τόσο στον ΟΛΘ, όσο και στα όμορα περιφερειακά λιμάνια, το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στις συνεδρίες των LOGI.C 2022, με προσκεκλημένους και ενεργά συμμέτοχους αρκετούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκών, ερευνητών αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους όλες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις, μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη μέσα από τις Διεθνώς Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Παράλληλα, θα προσκληθούν εκπρόσωποι από συλλογικούς φορείς εμπορευματικών μεταφορών ή/και logistics των όμορων βαλκανικών χωρών, ώστε να υπάρξει μια διευρυμένη συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνολικά της περιοχής σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων.

Μια ακόμη θεματική δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί και με την τεχνογνωσία που έχει ήδη η πόλη ως smart city, συνδυάζοντας cases και αναλύσεις αναφορικά με την είσοδο νέων τεχνολογιών στη λειτουργία της, τη διασύνδεση συστημάτων μεταξύ μεταφορικών δικτύων, την εξέλιξη των προγραμμάτων και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα.

 

LOGI.C ΑΘΗΝΑ – 24 & 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Στις 24 & 25 Ιουνίου στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη διοργάνωση των πολυσυνεδρίων LOGI.C, που αποτελεί το ετήσιο πολυθεματικό ραντεβού της αγοράς των Logistics, έχοντας ακολουθήσει το αντίστοιχο event που θα έχει προηγηθεί στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο 2022.

Η αλλαγή κουλτούρας στο “set up” των μεγάλων αστικών κέντρων και στην διακίνηση των προϊόντων σε συνάρτηση με τις τεχνολογικές εξελίξεις θα αποτελούν το επίκεντρο των παρουσιάσεων και ομιλιών του συνεδρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στα LOGI.C 2022 στην Αθήνα, θα προσεγγίσουμε από όλες τις πλευρές την έννοια του Smart City, ακολουθώντας την ανάλυση του όρου όπως το κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα αναζητήσουμε με την βοήθεια ακαδημαϊκών, επιχειρήσεων και αναλυτών τους τρόπους με τους οποίους ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, μπορεί να ακολουθήσει τους όρους technologically smart και sustainable, προσεγγίζοντας τόσο θέμα Οργάνωσης των Μεταφορών, Λειτουργίας των Δικτύων, όσο και θέματα Σύγχρονων Παραδόσεων, νέων Λύσεων και Εταιρικών Σχηματισμών, αλλά και όσα προσφέρουν πλέον οι ενεργειακές εναλλακτικές λύσεις, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Τι σημαίνει λοιπόν Smart City σε επίπεδο οργάνωσης των Logistics, παραδόσεων, εναλλακτικών λύσεων προς τον τελικό πελάτη, διοίκησης στόλου οχημάτων, επιλογής καυσίμου, μετατροπής της «αλυσίδας» σε sustainable λύσεις.

Η νέα εικόνα που προκύπτει, μέσα από cases και best practices θα αποτελέσει το αντικείμενο συζητήσεων, πάνελς και παρεμβάσεων στα LOGI.C 2022 στην Αθήνα.

Τα LOGI.C events 2022 τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και υποστηρίζονται από το σύνολο των Συλλογικών Φορέων του κλάδου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η διεξαγωγή τους θα γίνει με φυσική συμμετοχή για εμβολιασμένους & νοσήσαντες και παράλληλα θα προβληθεί ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας Livestreaming.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες, για την διοργάνωση των πάνελ, τους συμμετέχοντες κ.λπ. στο www.logisticsconferences.gr

The post Δύο LOGI.C Events 2022 σε Θεσσαλονίκη – Αθήνα τον Μάιο & τον Ιούνιο. SAVE THE DATES! appeared first on Supply Chain.

]]>
Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος τα LOGI.C 2022 στη Θεσσαλονίκη https://www.supply-chain.gr/%cf%85%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd/ Tue, 14 Dec 2021 10:25:17 +0000 https://www.supply-chain.gr/?p=28242

Υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Απριλίου το συνέδριο LOGI.C  2022, που για πρώτη φορά θα αφορά σε ένα συνδυαστικό εκθεσιακό και συνεδριακό event με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας και των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

The post Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος τα LOGI.C 2022 στη Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>

Υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Απριλίου το συνέδριο LOGI.C  2022, που για πρώτη φορά θα αφορά σε ένα συνδυαστικό εκθεσιακό και συνεδριακό event με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας και των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.500 προσκεκλημένους και 50 εκθέτες, με κεντρική θεματική τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, ως πρωταγωνιστής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics σε διεθνές επίπεδο. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν οι «Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες», ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει σε θέματα υποδομών, διασυνδεδεμένου λιμενικού δικτύου, εξαγωγικών επιχειρήσεων και πώς λειτουργεί η εφοδιαστική τους αλυσίδα κ.λπ.

Θεματικές ενδιαφέροντος

Η Θεσσαλονίκη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης κυρίως, αλλά και με αφορμή τις πολλαπλές βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο «ορατή» σε επίπεδο διασύνδεσης διεθνών εμπορευματικών ροών.

Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή φιλοδοξούν να μετατραπούν σε innovation hub, είτε για start ups, είτε για μεγάλες επιχειρήσεις διεθνών συμφερόντων, που επιλέγουν την περιοχή για τις επενδύσεις τους. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες για την περιοχή της Β. Ελλάδας, και με δεδομένη την αναπτυξιακή ώθηση τόσο στον ΟΛΘ, όσο και στα «αδελφά» περιφερειακά λιμάνια, το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στις συνεδρίες των LOGI.C 2022, με προσκεκλημένους και ενεργά συμμέτοχους αρκετούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκών, ερευνητών αλλά και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους όλες αυτές οι επενδυτικές κινήσεις, μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη μέσα από τις Διεθνώς Διασυνδεδεμένες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

Παράλληλα, θα προσκληθούν εκπρόσωποι από συλλογικούς φορείς εμπορευματικών μεταφορών ή/και logistics των όμορων βαλκανικών χωρών, ώστε να υπάρξει μια διευρυμένη συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνολικά της περιοχής σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων.

Μια ακόμη θεματική δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί και με την τεχνογνωσία που έχει ήδη η πόλη ως smart city, συνδυάζοντας cases και αναλύσεις αναφορικά με την είσοδο νέων τεχνολογιών στη λειτουργία της, τη διασύνδεση συστημάτων μεταξύ μεταφορικών δικτύων, την εξέλιξη των προγραμμάτων και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα.

Τα LOGI.C events 2022 στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσουν παράλληλα και ένα επιχειρηματικό gala έναρξης, ευκαιρία για εταιρικό networking και επιχειρηματικές παρουσιάσεις.

Τα LOGI.C ως θεσμός

Τα πολυσυνέδρια LOGI.C για το 2022 αποτελούν την 13η κατά σειρά ετήσια διοργάνωση, όντας ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά event στη χώρα για τον τομέα των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με σταθερή παρουσία κάθε χρόνο, προσελκύοντας χιλιάδες σύνεδρους, επιχειρηματίες, στελέχη, ακαδημαϊκούς και πολιτειακούς φορείς. Όλα αυτά τα χρόνια, στα συνέδρια LOGI.C έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες case studies, πλήθος μελετών και ερευνών, ενώ με τη συμβολή και συνδιοργάνωση καταξιωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματικών φορέων η έννοια της «συνέργιας» στη διοργάνωση των θεματικών του συνεδρίου γίνεται πράξη.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου γίνεται με το αντίστοιχο κόστος της εγγραφής ή με προσωπική πρόσκληση που διατίθεται από τον διοργανωτή και τους χορηγούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.logisticsconferences.gr

The post Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος τα LOGI.C 2022 στη Θεσσαλονίκη appeared first on Supply Chain.

]]>