Στις 18/12 το ετήσιο συνέδριο του ΣΕΠΕ για την ψηφιακή οικονομία

Οι λύσεις, οι προτάσεις και η ψηφιακή στρατηγική, που εδράζονται στην πολύχρονη εμπειρία δράσης, την τεχνογνωσία αλλά και τα νέα παγκόσμια δεδομένα για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ως κρίσιμου καταλύτη τόσο για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας, όσο και για την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς κόμβου καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία, θα παρουσιαστούν στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.

Ο ΣΕΠΕ, μέσω του Ετήσιου θεσμικού Συνεδρίου για την ψηφιακή οικονομία, και όχι μόνο, παραμένει πιστός στην αναγκαιότητα του διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με δεδομένο ότι η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ανοίγει νέους δρόμους, θέτει νέες προκλήσεις και αλλάζει καθημερινά με πολλαπλασιαστικούς ρυθμούς τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα.

Ο ΣΕΠΕ, ως θεσμικός συνομιλητής και εταίρος της Πολιτείας, καθώς και οι επιχειρήσεις του κλάδου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της χώρας έχουν ως κεντρική στόχευση αλλά και βασικό άξονα της δράσης τους την τάχιστη υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Ένα Εθνικό πρόταγμα που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία αλλά και την τοποθέτηση της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και όλων των συμμετεχόντων στις τελευταίες διοργανώσεις του digital economy forum.

Το  ετήσιο  Συνέδριο του ΣΕΠΕ  θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου διαδικτυακά, μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα HD Iive streaming. Την κεντρική ομιλία στο επίσημο δείπνο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Οι θεματικές ενότητες του digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future είναι:

  • ΑΙ – Προοπτικές και προκλήσεις για την Ελλάδα
  • Πράσινος μετασχηματισμός & sustainability – τα νέα δεδομένα που δημιουργούν για τις επιχειρήσεις
  • Υποδομές – FTTH, Data Centers αλλάζουν το τοπίο στην ελληνική αγορά
  • Η επόμενη μέρα των ψηφιακών έργων & οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Ψηφιακές δεξιότητες & έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού – αντιμετωπίζοντας την μεγάλη πρόκληση της εποχής μας
  • Κυβερνοασφάλεια – προστατεύοντας τα δεδομένα και τις υποδομές σας

Στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας, αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις, όχι μόνο για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, αλλά και για τις ευκαιρίες που αναδύονται  με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, μπορείτε να αναζητήσετε στο www.deforum.sepe.gr.